Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΘεσσαλονίκη: Δικογραφία σε βάρος της 75χρονης που πέταξε μπαστούνι σε σκυλί

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία σε βάρος της 75χρονης που πέταξε μπαστούνι σε σκυλί

Κατακραυγή στα social media – Η ηλικιωμένη βρίσκεται αντιμέτωπη με την παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς – Τι λέει στο protothema.gr ο δήμαρχος Λαγκαδά

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση της ηλικιωμένης γυναίκας που επιτέθηκε σε σκυλί στο χωριό Χρυσαυγή του δήμου Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη. Το βίντεο που δημοσιεύθηκε στα κοινωνικά δίκτυα και δείχνει την ηλικιωμένη να πετάει ένα μπαστούνι σε σκυλί που εκείνη την ώρα ξαπλώνει στην σκιά ενός πεζοδρομίου, προκάλεσε σάλο και έντονες αντιδράσεις από κατοίκους και φιλοζωικές οργανώσεις.

Μετά την μήνυση που κατατέθηκε την Τετάρτη στο Aστυνομικό Tμήμα της περιοχής, οι Αρχές σχημάτισαν δικογραφία εις βάρος της 75χρονης για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς. Σημειώνεται ότι είχε παρέλθει το χρονικό πλαίσιο του αυτοφώρου και η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελία.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, ξεκαθάρισε ότι «μας λυπεί κάθε γεγονός ανάρμοστης συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα», ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Τζανής, τόνισε ότι «είμαστε απέναντι από κάθε είδους τέτοιες συμπεριφορές των πολιτών προς τα αδέσποτα. Η ηλικιωμένη κυρία θα μπορούσε να μας είχε ειδοποιήσει ή να κάνει μία καταγγελία αν την ενοχλούσε το σκυλί και όχι να πράξει με αυτόν τον τρόπο».

Υπενθυμίζεται ότι στο βίντεο που κατέγραψε κάτοικος περιοχής και αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, φαίνεται η στιγμή που η 75χρονη γυναίκα, χωρίς καμία αιτία, πλησιάζει το σκυλί που εκείνη την ώρα ξαπλώνει σε ένα σημείο με σκιά του πεζοδρομίου και στη συνέχεια πετάει επάνω του το τρίποδο μπαστούνι που χρησιμοποιούσε για να περπατήσει.

Το σκυλί φαίνεται να σηκώνεται αμέσως, βγάζοντας μία κραυγή πόνου και να τρέχει τρομαγμένο για να απομακρυνθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία του και δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί από την επίθεση που δέχθηκε.

Το βίντεο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους χρήστες του διαδικτύου που έσπευσαν να καταδικάσουν το περιστατικό βίας και να ζητήσουν την τιμωρία της ηλικιωμένης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ