Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΛέων για το θάνατο 23χρονου στη Σίφνο: Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί

Λέων για το θάνατο 23χρονου στη Σίφνο: Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί

Επιχειρεί να δώσει απαντήσεις

Οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις τις οποίες και αναμένουν οι ιατροδικαστικές Αρχές θα δώσουν «φως» στον ξαφνικό θάνατο ενός 23χρονου φοιτητή σε παραλία της Σίφνου.
 

Από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει, κατά πληροφορίες, ισχαιμία του μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα, ευρήματα που από μόνα τους όμως δεν οδηγούν σε ένα συμπέρασμα. Η πλήρης εικόνα θα συμπληρωθεί από τις εργαστηριακές εξετάσεις, όπως αναφέρει στον «Ε.Τ.» ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Ο ίδιος εξηγεί ότι και η ισχαιμία του μυοκαρδίου και το πνευμονικό οίδημα είναι δύο έννοιες γενικές, οπότε πρέπει να διερευνηθεί ο μηχανισμός πίσω από αυτές. Προς το παρόν τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ως αιτία, ούτε ο κορονοϊός, στον οποίο ο άτυχος φοιτητής ήταν θετικός. Σύμφωνα με όσα λένε οι ειδικοί, ο πανδημικός ιός είναι δυνατό να κάνει θρομβώσεις των στεφανιαίων αγγείων και να οδηγήσει σε έμφραγμα, δηλαδή ισχαιμία, που με τη σειρά της να προκαλέσει πνευμονικό οίδημα. Πρόκειται, όμως, για ένα σενάριο που κανείς δεν ξέρει εάν ισχύει στην περίπτωση του φοιτητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ισχαιμία και πνευμονικό οίδημα μπορούν να προκληθούν από παθολογικά ή και άλλα αίτια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ