Ικαρία: Γυναίκα τραυματίστηκε από πτώση και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο σε καρότσα αγροτικού

320

Η έλλειψη ικανού αριθμού ασθενοφόρων στα νησιά είχε ως αποτέλεσμα να λάβει χώρα ένα τραγελαφικό περιστατικό στην Ικαρία καθώς μία τραυματισμένη γυναίκα αναγκάστηκε να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού ξαπλωμένη σε… καρότσα αγροτικού, με τους κατοίκους στον Εύδηλο να καταγγέλλουν το συμβάν. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικος της περιοχής που ήταν παρούσα στο περιστατικό, από το Κέντρο Υγείας τους είπαν πως: «Αν κουνάει χέρια και πόδια να την βάλετε σε ένα αμάξι και να την φέρετε εδώ».

Οπως καταγγέλλει η κάτοικος του νησιού η γυναίκα χτύπησε και δεν μπορούσε να κουνηθεί, με γείτονες να παίρνουν τηλέφωνο για ασθενοφόρο, αλλά να τους ενημερώνουν ότι το μόνο εφημερεύον όχημα βρισκόταν τουλάχιστον μιάμιση ώρα μακριά. Έτσι, αποφάσισαν να τη βάλουν στην καρότσα του αγροτικού οχήματος και να τη μεταφέρουν μόνοι τους στο Κέντρο Υγείας.

Η ανάρτηση της γυναίκας που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό: «Καταγγέλλω περιστατικό που έλαβε χώρα εχτές το μεσημέρι στον Εύδηλο… γυναίκα έπεσε κ χτύπησε στην αυλή του σπιτιού της.. κάτοικοι σπεύσαμε να την βοηθήσουμε κ εγώ προσωπικά πήρα τηλ για να έρθει στο σημείο ασθενοφόρο να την παραλάβει…με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα ότι το μοναδικό εφημερεύον ασθενοφόρο βρίσκεται στον Αγ. Κύρηκο κ θα χρειαζόταν πάνω από μιάμιση ώρα να φτάσει καθώς είχε άλλον ασθενή…

Πήρα στο κέντρο υγείας μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να βοηθήσουμε την γυναίκα κ ίσως πάρουμε οδηγίες για το πώς θα μπορούσαμε να την μεταφέρουμε με ασφάλεια κ χωρίς να δημιουργήσουμε περαιτέρω προβλήματα στην υγεία της, καθώς πονούσε κ δεν μπορούσε να κουνηθεί… Η απάντηση ήταν “αν κουνάει χέρια κ πόδια να την βάλετε σ ένα αμάξι κ να την φέρετε εδώ”.. προσπαθήσαμε ώρα να σκεφτούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μεταφερθεί… τελικά την βάλαμε μέσα σε μια κουβέρτα με ένα μαξιλάρι για το κεφάλι της κ στην συνέχεια την τοποθετήσαμε μέσα σε μια καρότσα αγροτικού οχήματος διότι η γυναίκα δεν μπορούσε να κάτσει κ έπρεπε να παραμείνει σε ξαπλωμένη στάση..

Εν έτει 2022 θεωρώ ότι οι συνθήκες είναι απαράδεκτες… δεν μπορώ να χωνέψω ότι ο μόνος τρόπος που μπορούσε να μεταφερθεί ο ασθενής ήταν πάνω σε μια καρότσα !!! Το νησί διαθέτει δύο ασθενοφόρα οχήματα…για ποιόν λόγο εφημερεύει μόνο το ένα ;; Είναι δυνατόν να εξυπηρετεί ένα όχημα ολόκληρο το νησί..;;; Ντροπή κ αίσχος..»