Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤο έγκλημα που σόκαρε την Ελλάδα: Ο πατέρας κρατούσε με σχοινί τον...

Το έγκλημα που σόκαρε την Ελλάδα: Ο πατέρας κρατούσε με σχοινί τον γαμπρό και η γυναίκα του φώναζε «αποτελείωσε τον»

Το ακόμα πιο συγκλονιστικό του ειδεχθούς εγκλήματος είναι πως η 27χρονη, όχι απλά γνώριζε για τη δολοφονία, όχι απλά παρακολουθούσε και έδωσε στον πατέρα της ένα τσεκούρι να τον αποτελειώσει, αλλά είπε μετά «καλά τον κάνανε».

Σαν σήμερα το 1960 διαπράχθηκε στην Ελλάδα ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα, καθώς μία πενταμελής οικογένεια, οργανωμένα, σκότωσε τον γαμπρό της μεγάλης κόρης τους, για λόγους τιμής. Όπως είχε πει η μικρή κόρη, την κακοποιούσε σεξουαλικά για τρία χρόνια.

Όπως διαβάζουμε στη Μηχανή του Χρόνου, ο 31χρονος Χρήστος είχε παντρευτεί την 27χρονη κόρη της οικογένειας Μαρία. Είχαν γίνει μάλιστα και γονείς.

Το ακόμα πιο συγκλονιστικό του ειδεχθούς εγκλήματος είναι πως η 27χρονη, όχι απλά γνώριζε για τη δολοφονία, όχι απλά παρακολουθούσε και έδωσε στον πατέρα της ένα τσεκούρι να τον αποτελειώσει, αλλά είπε μετά «καλά τον κάνανε. Από την ημέρα που τον παντρεύτηκα δεν βρήκα ησυχία. Δεν μετανιώνω καθόλου για ό,τι έγινε»! Αυτά έλεγε κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά της.

Το σχέδιο της δολοφονίας

Όπως φάνηκε, το σχέδιο ήταν οργανωμένο από όλη την οικογένεια. Αρχικά, πήγε ο 25χρονος αδερφός και βρήκε τον Χρήστο στο καφενείο. Πήγε και ο πατέρας του και του, ο 55χρονος Κωνσταντίνος και τον κάλεσαν στο σπίτι για να μιλήσουν. Με το που μπήκαν, ο πεθερός του έκλεισε την πόρτα, η πεθερά του έβαλε το τέρμα το ραδιόφωνο και η μικρή κόρη, η 16χρονη που έλεγε ότι την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά, του όρμηξε με ένα σκεπάρνι.

Αρχικά την απώθησε, αλλά ο πεθερός του τον ακινητοποίησε με ένα σχοινί προσπαθώντας να τον στραγγαλίσει. Κατάφερε να ξεφύγει και πάλι, ωστόσο στην προσπάθειά του, ο γαμπρός έπεσε με δύναμη πάνω σε ένα ντιβάνι και έτσι 16χρονη τον χτύπησε σοβαρά με ένα σκεπάρνι. Αμέσως τον ακινητοποίησαν και τότε, η Μαρία έφερε από την αυλή ένα τσεκούρι και ζήτησε από τον πατέρα της να τον αποτελειώσει.

Όταν η ένταση άρχισε να γίνεται αντιληπτή στη γειτονιά και να ακούγονται οι φωνές μαζί με το ραδιόφωνο που ήταν στη διαπασών, ο 25χρονος κουνιάδος του θύματος μαζί με κάποιους γείτονες κάλεσαν την αστυνομία. Πολλοί είπαν μετά πως ο κουνιάδος είχε συνεννοηθεί να φαίνεται πως ήταν εκτός σχεδίου για να μείνει ένα μέλος της οικογένειας εκτός φυλακής.

Ανατριχιαστικό θέαμα

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, ο 55χρονος πατέρας έδειξε με το χέρι του το δωμάτιο με την κλειστή πόρτα. Το θέαμα που αντίκρισαν ήταν ανατριχιαστικό: Παντού αίματα και στη μέση ένας νεκρός άντρας με πολτοποιημένο πρόσωπο. Ο πατέρας της οικογένειας άρχισε να εξιστορεί τα γεγονότα από μόνος του.

Όπως ισχυρίστηκαν, η δολοφονία του Χρήστου ήταν προμελετημένη και έγινε για «λόγους τιμής». Είπαν πως 31χρονος είχε «διαφθείρει» την ανήλικη κόρη και αδελφή της γυναίκας του, όταν αυτή ήταν 13 ετών. Την ξεμονάχιασε και την αποπλάνησε. Την έπεισε να γίνει ερωμένη του και για τα επόμενα τρία χρόνια συνευρίσκονταν συχνά.

Στα 16 της, η μικρή είπε πως δεν θέλει να τον ξαναδεί κι αυτός επειδή εξοργίστηκε πήγε στον πεθερό του και είπε ότι η μικρή του κόρη είχε σχέσεις με νεαρούς της περιοχής. Ο 55χρονος Κωνσταντίνος τον πίστεψε και βγήκε εκτός εαυτού. Μπούκαρε στο δωμάτιο της 16χρονης με ένα δρεπάνι στο χέρι και τελευταία στιγμή επενέβη η γυναίκα του.

Την κούρεψε γουλί

Ο Χρήστος προφανώς είχε διασπείρει τα ψεύδη, καθώς έφτασαν στα αυτιά του 25χρονου αδερφού της μικρής, πως σύναπτε σχέσεις με άντρες. Εξοργισμένος την κούρεψε γουλί. Στη συνέχεια, μαζί με τον πατέρα τους, την πήγαν σε γιατρό, προκειμένου να εξετάσει αν όντως είχε σεξουαλικές επαφές, κάτι που επιβεβαίωσε και ο γιατρός. Τότε η μικρή Μαρία ξέσπασε και φώναξε: «Τι τα βάζετε μαζί μου; Τον Χρήστο να πιάσετε, αυτός φταίει για ότι έχω γίνει».

Έγκλημα λόγου τιμής

Πατέρας και γιος αποφάσισαν ότι αυτό το «έγκλημα τιμής» θα ξεπλένονταν μόνο με αίμα: «Εγώ ξόδεψα 20.000 για να τον παντρέψω με τη μεγάλη μου κόρη και αυτός μου κατέστρεψε τη μικρή. Και 200 χιλιάδες να της έδινα προίκα δεν θα την έπαιρνε κανένας» είχε πει ο 55χρονος πατέρας.

Οι συγγενείς του θύματος μίλησαν για πλεκτάνη, υποστηρίζοντας πως όλα αυτά ήταν ψεύδη για να φάνε τον γαμπρό, γιατί δεν ήθελαν να του δώσουν την προίκα. Όπως έλεγαν μάλιστα ο 31χρονος είχε γίνει αρκετά πιεστικός τον τελευταίο καιρό και απειλούσε ότι θα έπαιρνε διαζύγιο.

Στο δικαστήριο, η μικρή κόρη (είχε κάτσει αυτή στο εδώλιο μαζί με τους γονείς της, η σύζυγος του θύματος ήταν μόνο μάρτυρας) ισχυρίστηκε ότι ο φόνος δεν ήταν προμελετημένος, αλλά έγινε εν βρασμώ ψυχής, καθώς ο Χρήστος προσέβαλε επανειλημμένα την τιμή της και αρνούνταν ότι την διέφθειρε.

Τέσσερις ώρες αργότερα, είχαν καταλήξει ομόφωνα στην ετυμηγορία: Η 27χρονη σύζυγος του θύματος αθωώθηκε, αφού κρίθηκε ότι δεν συμμετείχε στη δολοφονία. Η 51χρονη πεθερά καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για απλή συνέργεια, ενώ της αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της μέτριας συγχύσεως και του πρότερου έντιμου βίου. Τέλος, η ποινή του 55χρονου πεθερού ήταν τα ισόβια, αν και ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή θανάτου, που εκείνη την εποχή ήταν σε ισχύ.

* Όπως αναφέρει η Μηχανή του Χρόνου, όλα τα ονόματα είναι φανταστικά για να προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα των πρωταγωνιστών της εποχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ