Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑσπρόπυργος: Σε ύφεση η φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών - Ξεκίνησε πιθανότατα από...

Ασπρόπυργος: Σε ύφεση η φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών – Ξεκίνησε πιθανότατα από κεραυνό

Σε ύφεση είναι το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε αργά το βράδυ της Δευτέρας σε εργοστάσιο με πλαστικά στον Ασπρόπυργο. 

Η φωτιά, που ξεκίνησε χθες Δευτέρα το βράδυ, – πιθανότατα από κεραυνό – στον εξωτερικό χώρο εργοστασίου επί της οδού Αγίας Σοφίας, είχε μεγάλη ένταση καθώς καίγονταν πλαστικά, ενώ οι καιρικές συνθήκες αλλά και τα εύφλεκτα υλικά δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων.

Η ατμόσφαιρα στην οποία απελευθερώνονται από χθες στις 9.30 το βράδυ πυκνοί μαύροι καπνοί είναι ιδιαίτερα αποπνικτική, με τον άνεμο να να φυσάει προς τα νότια προάστια της Αττικής.

Η φωτιά έκαιγε σε τρία-τέσσερα στρέμματα του υπαίθριου χώρου, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, μπήκε και στο εσωτερικό του εργοστασίου με ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική.

Το πρωί ωστόσο της Τρίτης, οι Πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να θέσουν την πυρκαγιά σε ύφεση.

Λόγω της πυρκαγιάς είχε γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

Στις 11 το βράδυ εστάλη μήνυμα από το 112 με προειδοποίηση  για τους καπνούς. Το μήνυμα εστάλη σε κατοίκους της γύρω περιοχής, αλλά ακόμη στο Φάληρο και στη Γλυφάδα. «Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή Ασπρόπυργου Αττικής. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών», αναφέρει.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ