Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑυλώνας: Ο πιλότος που σώθηκε από τις ρουκέτες στη Καμπούλ ραίνει εικόνα...

Αυλώνας: Ο πιλότος που σώθηκε από τις ρουκέτες στη Καμπούλ ραίνει εικόνα της Παναγίας με ροδοπέταλα από το ελικόπτερό του

Ο Μιχάλης Πουλικάκος την Κυριακή των Μυροφόρων πέταξε πάνω από την Ιερά Κοινοβιακή Μονή Θεογεννήτορος στον Αυλώνα Αττικής  – Τι λέει ο ίδιος στο protothema.gr

Ο πιλότος, Μιχάλης Πουλικάκος συνέχισε για ακόμα μια χρονιά την παράδοση να ραίνει με ροδοπέταλα από το ελικόπτερό του την εικόνα της Παναγίας ανήμερα της Κυριακής των Μυροφόρων στην Ιερά Κοινοβιακή Μονή Θεογεννήτορος στον Αυλώνα Αττικής πολύ κοντά στον σταθμό του Σείριου στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.

Είναι κάτι που περιμένουν κάθε χρόνο οι πιστοί στο συγκεκριμένο Μοναστήρι καθώς γνωρίζουν το «ραντεβού» του πιλότου με την περιφορά της εικόνας της Παναγίας. Τα τελευταία δύο χρόνια λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, η περιφορά της εικόνας της Παναγίας, αλλά και η πτήση του πιλότου είχαν ματαιωθεί.

Ο ίδιος είναι έγινε γνωστός σε όλη τη χώρα από την περιπέτεια που πέρασε στην Καμπούλ του Αφγανιστάν τον Ιανουάριο του 2018 όταν οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο που διέμενε μαζί με άλλον έναν Έλληνα πιλότο. Σε εκείνη την επίθεση σκοτώθηκαν 85 άνθρωποι και οι δύο Έλληνες σώθηκαν από θαύμα…

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο  Μιχάλης Πουλικάκος έκανε την πρώτη του πτήση πάνω από το Μοναστήρι Θεογεννήτορος το 2004 και από τότε κάθε χρόνο είναι πιστός στο ραντεβού του.

Ο Μιχάλης Πουλικάκος στο protothema.gr

O γνσωτός πιλότος μίλησε στο protothema.gr για την παράδοση που ακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια. «Εδώ και 15 χρόνια, πάντα στην μεγάλη αυτή γιορτή για το Μοναστήρι, πετάμε με το ελικόπτερο και ρίχνουμε ροδοπέταλα. Έτυχε και με βρήκε τότε στο υπόστεγο που διατηρώ στον Αυλώνα κι έχω τα ελικόπτερα η μοναχή Κεχαριτωμένη. Ήρθε μιλήσαμε και μου ζήτησε για την γιορτή του μοναστηριού να ρίξουμε ροδοπέταλα. Ο σκοπός ήταν ιερός και το δέχτηκα με χαρά. Μάλιστα κάθε χρόνο έρχονται εδώ και μας φέρνουν τα ροδοπέταλα.

Από τότε διατηρώ άψογες σχέσεις μαζί τους, εκεί μάλιστα κάναμε και τις βαπτίσεις των παιδιών μας το 2011. Όπως έμαθα το 2018 που βρισκόμουν στην Καμπούλ στο Αφγανιστάν μαζί μ έναν ακόμα Έλληνα πιλότο, οι μοναχές μόλις πληροφορήθηκαν πως κινδυνέψαμε να σκοτωθούμε μετά την επίθεση των Ταλιμπάν στο ξενοδοχείο όπου μέναμε, ξενύχτησαν και προσεύχονται για εμάς».

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ