Θεσσαλονίκη: Έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας και του θανάτου της 3χρονης στο Παπαγεωργίου με εντολή Πλεύρη

«Δεν βρέθηκε ακόμη σαφής αιτία θανάτου»

Έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας του τρίχρονου κοριτσιού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης διέταξε το υπουργείο Υγείας με εντολή του Θάνου Πλεύρη.

Το κορίτσι νοσηλεύτηκε για δέκα ημέρες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και διακομίστηκε διασωληνωμένο στο νοσοκομείου Ιπποκράτειο, όπου και κατέληξε μέσα σε περίπου 2,5 ώρες.

Το παιδάκι είχε πρήξιμο στον αριστερό αστράγαλο και πόνο στο χέρι του και το βράδυ ανέβασε πυρετό και στις 19 Απριλίου μεταφέρθηκε στο Παπαγεωργίου.

Δεν βρέθηκε ακόμη σαφής αιτία θανάτου – H νεκροτομή έδειξε εγκεφαλικό οίδημα και πνευμονικό οίδημα

«Σήμερα που έγινε η διαδικασία της νεκροτομής δεν βρέθηκε ακόμη σαφής αιτία θανάτου. Περιμένουμε την διερεύνηση να ολοκληρωθούν τα εργαστηριακά και αν μπορέσουμε να καταλήξουμε κάπου», ανέφερε σε δηλώσεις της η τεχνική σύμβουλος, που όρισε η οικογένεια του κοριτσιού, Κατερίνα Αποστολίδου στο thestival.gr.

«Έχουμε κρατήσει ιστολογικά, κρατήθηκαν και βιολογικά υγρά ώστε να γίνει βιοχημικός και τοξικολογικός έλεγχος  Αυτό που διαπιστώθηκε νεκροτομικά ήταν εγκεφαλικό οίδημα και πνευμονικό οίδημα. Αναμενόμενο βέβαια διότι πληροφορηθήκαμε από το νοσοκομείο ότι είχε ανεπάρκεια οργάνων, ήταν σε βαριά κατάσταση», τόνισε η κα Αποστολίδου.

Σύμφωνα με την ίδια, το παιδί δεν είχε κάποιο ιστορικό, ωστόσο όπως ανέφερε σε τυχαίο έλεγχο βρέθηκαν αντισώματα κορωνοϊού γεγονός που σημαίνει ότι η 3χρονη νόσησε με κορωνοϊό, χωρίς να παρουσιάσει συμπτώματα.  

Ερωτηθείσα για την νόσο Kawasaki ή το σύνδρομο post covid, η κα Αποστολίδου σημείωσε ότι αυτές ήταν οι δύο τελευταίες πιθανές διαγνώσεις. «Από το ιστορικό που πήρα έμοιαζε και με Kawasaki αλλα δεν ολοκληρώθηκε η διερεύνηση στο παιδί», τόνισε η ίδια.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ