Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣκουρολιάκος: Έστειλαν mail με οδηγίες χρήσης των αλυσίδων στους υπαλλήλους του υπ....

Σκουρολιάκος: Έστειλαν mail με οδηγίες χρήσης των αλυσίδων στους υπαλλήλους του υπ. Πολιτισμού με προκλητική φωτογραφία

«Η κ. Μενδώνη δεν σταματά να μας εκπλήσσει αρνητικά» αναφέρει ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Το γεγονός ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού έλαβαν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο οδηγίες χρήσης των αλυσίδων, συνοδευόμενες από φωτογραφία γυναίκας «με συγκεκριμένη αμφίεση» καταγγέλλει ο τομεάρχης Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πάνος Σκουρολιάκος, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην υπουργό, Λίνα Μενδώνη.

Ειδικότερα, ο κ. Σκουρολιάκος αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έλαβαν ένα μήνυμα στο υπηρεσιακό τους ταχυδρομείο με «συνοπτικές οδηγίες προστασίας από την επικείμενη επιδείνωση του καιρού».

Στην ενότητα «πότε και πώς χρησιμοποιούμε τις αλυσίδες» είχε τη φωτογραφία μιας γυναίκας που βάζει αλυσίδες στο αμάξι της με συγκεκριμένη αμφίεση».

Και συνεχίζει: «Το ΥΠΠΟΑ υπό την ηγεσία της κ. Μενδώνη δε σταματά να μας εκπλήσσει αρνητικά. Μετά τις φωτογραφίες της Υπουργού με εμπλεκόμενους σε υποθέσεις σεξουαλικών σκανδάλων και βιασμών, έχουμε οδηγίες με φωτογραφίες σεξιστικού περιεχομένου. Αν θέλησαν με αυτή τη φωτογραφία να κάνουν ένα αστείο, μάλλον πρέπει να ξαναδούν το χιούμορ τους. Τέτοια «αστεία» σε αυτές τις καιρικές συνθήκες μας παγώνουν ακόμα περισσότερο».

Θυμίζουμε ότι σε ανάλογη καταγγελία είχε προβεί και η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στο υπουργείο Πολιτισμού χθες, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όχι, δεν εκπλαγήκαμε δυσάρεστα από συντηρητισμό, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να φοράμε ό,τι θέλουμε και να είμαστε και φοβερές οδηγοί, αλλά γιατί φοβόμαστε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία επιλέχθηκε για να τραβήξει την προσοχή μέσω ενός απαράδεκτα σεξιστικού εικονογραφικού λόγου.

Προφανώς δεν περιμέναμε να γνωρίζουν στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τη σχετική συζήτηση για τη θέαση του γυναικείου σώματος ως αντικειμένου και τη σεξουαλική αντικειμενοποίησή του που συμβάλλουν στην κουλτούρα του βιασμού… Και λέμε «προφανώς» όχι με στωικότητα αλλά με θυμό και οργή γιατί ειδικά το συγκεκριμένο υπουργείο θα έπρεπε να διδάσκει πολιτισμό που σημαίνει αξίες ισότητας, συμπεριληπτικότητας και πλουραλισμού, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία των δεκάδων γυναικοκτονιών στη χώρα και των καθημερινών αποκαλύψεων για βιασμούς και παραβιαστικές συμπεριφορές εναντίον των γυναικών (θηλυκοτήτων θα έπρεπε να λέμε ακόμη πιο σωστά).

Βέβαια σε ένα υπουργείο που η υπουργός του έχει γίνει viral από τις φωτογραφίες της με εμπλεκόμενους σε υποθέσεις βιασμών και σεξουαλικών σκανδάλων, τι άλλο να περιμένουμε. Δικό σας συνάδελφοι -και συναδέλφισσες…».

Πηγή:newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ