Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜίνα Γκάγκα: Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό

Μίνα Γκάγκα: Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι προς το παρόν η πανδημία παραμένει σε υψηλά επίπεδα

Την άποψη ότι αν κάνουμε υπομονή και προσέξουμε για τις επόμενες εβδομάδες, είναι ξεκάθαρο, ότι πιθανότατα «θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό», εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωη για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Ωστόσο, η πανδημία προς το παρόν παραμένει σε υψηλά σταθερό επίπεδο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γκάγκα, η οποία προσέθεσε, ότι τα κρούσματα παραμένουν ψηλά σε αριθμό και τα νοσοκομεία πιέζονται, καθώς συνεχίζουμε να έχουμε πολλές εισαγωγές. Η ίδια τόνισε, ότι αυτοί που διασωληνώνονται και τελικά χάνουν τη ζωή τους, είναι κυρίως αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν εμβολιαστεί πλημμελώς. Όπως εξήγησε, είναι σημαντική η τρίτη δόση, καθώς φαίνεται ότι βοηθάει σημαντικά στην πρόληψη εισαγωγής στο νοσοκομείο, βαριάς νόσησης και θανάτου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι πιθανώς θα υπάρχουν και ορισμένοι θάνατοι από την Όμικρον -και υπάρχουν-, άλλα εξήγησε, πως όταν έχουμε 20.000 κρούσματα κάθε μέρα, είναι λογικό σε μία πανδημία να υπάρχουν θάνατοι, που αφορούν κυρίως ανθρώπους, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, είναι ανεμβολίαστοι, πολύ μεγάλης ηλικίας, έχουν νοσογόνο παχυσαρκία και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με ένα βρέφος 52 ημερών που κατέληξε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από κορονοϊό, η κ. Γκάγκα είπε, ότι τα βρέφη ανήκουν στις πολύ ευαίσθητες ομάδες και προσέθεσε ότι δυστυχώς πιθανότατα «υπήρχε ανεμβολίαστο περιβάλλον» γύρω από το βρέφος, όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ