Σοκ για οικογένεια δημοσιογράφου στην Πάρνηθα: Λύκος τους επιτέθηκε και άρπαξε τον σκύλο

246

Σε μία σοκαριστική εμπειρία μετατράπηκε η βόλτα στην Πάρνηθα για τον δημοσιογράφο Νίκο Νικολακόπουλο.

Την ώρα που κατευθυνόταν με την 14χρονη κόρη του και τον σκύλο τους προς το αυτοκίνητο που είχε παρκάρει έξω από το καταφύγιο στο Μπάφι, ξαφνικά, ένας λύκος επιτέθηκε στο ζώο.

“Γυρίζω και βλέπω την κόρη μου πίσω μου και πίσω της τον σκύλο, τον οποίο τον έχει δαγκώσει ένας μαύρος λύκος. Παθαίνω σoκ, φωνάζω δυνατά σηκώνω τα χέρια μου ψηλά” δήλωσε στο MEGA ο διευθυντής προγράμματος Myradio Νίκος Νικολακόπουλος.

Η κόρη του φοβήθηκε και άφησε το λουρί του σκύλου. Τότε, ο λύκος τον άρπαξε και εξαφανίστηκε στο δάσος. Ο δημοσιογράφος προσπάθησε να τρομάξει τον λύκο για να αφήσει το σκυλί.

“Ήταν ένα καταπληκτικό σκυλί, έχουμε στεναχωρηθεί, πολύ… τον αναζητήσατε; Ναι δεν υπάρχει περίπτωση να τον βρούμε… Θα μπορούσαμε να μην έχουμε γυρίσει.. έτσι όπως επιτέθηκε, βεβαίως πήγε για τον σκύλο αλλά θα μπορούσα να είμαι εγώ ή πολύ περισσότερο η κόρη μου” συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το MEGA, με προεδρικό διάταγμα του 1985 τα οικόσιτα ζώα απαγορεύονται στους εθνικούς δρυμούς ακόμα και αν φορούν λουράκι ή φίμωτρο. Μία απόφαση όμως που δεν είναι ευρέως γνωστη΄.

“Τα σκυλιά ιδιαίτερα που αποτελούν κόκκινο πανί για τους λύκους, απαγορεύονται…” ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Καλλιστώ» Γιώργος Θεοδωρίδης.