Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗ Ελληνίδα της οικογένειας Swarovski και η σχέση της με την κόρη...

Η Ελληνίδα της οικογένειας Swarovski και η σχέση της με την κόρη της Μαντόνα, Λούρδη

Μέλος της 6ης γενιάς του διάσημου οίκου Swarovski, η Μαρίνα Ραφαήλ μας υποδέχεται στο σαλέ της στην Αυστρία και στο μουσείο με τα εκθαμβωτικά κρύσταλλα  της οικογένειάς της  και μας μιλά για τη σχέση της με τη κόρη της βασίλισσας της ποπ

Είναι τα κρύσταλλα που λατρεύουν οι γυναίκες, αφού όπως έλεγε και ο εμπνευστής τους, Daniel Swarovski, είναι «διαμάντια για όλους!». Γεννημένος στη Βοημία, ο δημιουργός της εταιρείας που επρόκειτο να γράψει τον δικό της μύθο, σχεδίαζε αρχικά κοσμήματα για τη βασίλισσα Βικτώρια που μπορούσαν να ανταγωνιστούν το γκλαμ των πολύτιμων πετραδιών.  

Η Coco Chanel και ο Christian Dior θαμπώνονται από τη λάμψη τους και αρχίζουν να τα χρησιμοποιούν στην υψηλή ραπτική τους, επιβάλλοντάς τα ως μόδα. Η σκηνή που έχει μείνει αξέχαστη είναι εκείνη όπου η Μέριλιν Μονρόε, το απόλυτο sex symbol της εποχής, τραγουδά το «happy birthday» στον πλανητάρχη Τζον Κένεντι φορώντας μια εκθαμβωτική τουαλέτα που λαμπυρίζει με τη λάμψη χιλιάδων κρυστάλλων Swarovski. «Ντυμένη» με κρύσταλλα είναι και η Οντρεϊ Χέπμπορν στη θρυλική ταινία «Breakfast at Tiffany’s».

Η Ελληνίδα Μαρίνα Ραφαήλ είναι μέλος της 6ης γενιάς της οικογένειας Swarovski. Μιας οικογένειας που φέρει 125 χρόνια κληρονομιάς στη βιομηχανία κρυστάλλων και προϊόντων πολυτελείας από γυαλί, με παγκόσμιες πωλήσεις. Ο πατέρας της, Γιώργος, είναι επιχειρηματίας, ενώ η μητέρα της, Anouchka Swarovski, η σημερινή managing director του διάσημου οίκου.

Συναντήσαμε τη Μαρίνα Ραφαήλ, που διατηρεί το δικό της επιτυχημένο brand με τσάντες, στην Αυστρία, μας  ξενάγησε στο οικογενειακό τους σαλέ και στο Μουσείο Swarovski της οικογένειάς της και μας ξετύλιξε την οικογενειακή της ιστορία.

«Μεγαλώνοντας σε μία επιτυχημένη οικογένεια που συγκροτείται από τόσο πλούσια ιστορία και εμπειρία στον χώρο, με κατέκλυζαν συχνά συναισθήματα θαυμασμού και περηφάνιας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της παιδικής μου ηλικίας δεν είχα εστιάσει ποτέ στην επιχειρηματική της διάσταση, καθώς επικεντρωνόμουν κυρίως σε όλα τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Θαύμαζα πώς δεν θυσίασαν ποτέ τα όνειρα και τις βλέψεις τους εις βάρος των οικογενειακών τους καθηκόντων, παρά την ξεχωριστή τους αισθητική και το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο. H γιαγιά μου, Μarina Giori, ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Swarovski μέχρι σήμερα, αποτελούσε πάντα για μένα μία influential και δυναμική παρουσία στη ζωή μου».

Η Αυστρία, δεύτερη πατρίδα

Η νεαρή Ελληνίδα της οικογένειας Swarovski, ποζάρει στον φωτογραφικό μας φακό έξω από το σαλέ της οικογένειάς της στην Αυστρία. Εκεί όπου περνούσε ανέκαθεν τις χειμερινές διακοπές. Από παιδί μέχρι σήμερα.

«Οι πιο γλυκές αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας είναι από τις διακοπές που περνούσαμε οικογενειακώς στην Αυστρία, στο σπίτι της γιαγιάς μου, στο Kitzbuhel. Θυμάμαι να παίζουμε με τα ξαδέρφια μου και να χτίζουμε χιονάνθρωπους στον κήπο. Κάθε χρόνο επισκεπτόμασταν το Kristallwelten Museum, την καρδιά του οίκου Swarovski. Ανέκαθεν με εντυπωσίαζε το γεγονός ότι όλο το μουσείο φαινόταν καλυμμένο, απ’ άκρη σε άκρη, με κρυστάλλους, οι τοίχοι, το δάπεδο, ακόμα και το ταβάνι! Το αγαπημένο μου έκθεμα βρίσκεται στην είσοδο του μουσείου και είναι το “Head of the Giant”, ένα γλυπτό κήπου που δεσπόζει. Αντικρίζοντας αυτό το τεράστιο γλυπτό λίγο πριν μπεις στο μουσείο, κατακλύζεσαι από ένα αίσθημα δέους και εξερεύνησης. Η αμέσως επόμενη αγαπημένη μου αίθουσα είναι η “El Sol”, η αίθουσα του Ηλιου. Στο κέντρο της βρίσκεται κρεμασμένος ένας κόκκινος ήλιος φτιαγμένος από κρυστάλλους Swarovski. Η καινοτόμος τεχνολογία που αξιοποιήθηκε για την κατασκευή του, σε συνδυασμό με την αρχαία ιστορία που εκπροσωπεί, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δική μου  εταιρεία, τη  Marina Raphael».

Έκτη γενιά και κοσμοπολίτισσα

Η χαμηλών τόνων Μαρίνα Ραφαήλ σπούδασε Business Management στο φημισμένο King’s College του Λονδίνου, μιλά πέντε γλώσσες και συγκαταλέγεται στο διεθνές jet set. Κληρονόμησε το επιχειρηματικό δαιμόνιο και την αγάπη για τη μόδα γι’ αυτό και πριν από τρία χρόνια όχι μόνο δημιούργησε το δικό της brand με πολυτελείς  τσάντες, αλλά είχε και τέτοια επιτυχία ώστε τις δημιουργίες της να κρατούν jet setters και διασημότητες, όπως τα κορίτσια που πρωταγωνιστούν στο  «Cossip Girl», τη διάσημη σειρά του Netflix, αλλά και  πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ολλανδίας. Πρόσφατα, μάλιστα, ακολουθώντας την οικογενειακή της ιστορία, σε συνεργασία με την creative director του διάσημου οίκου κρυστάλλων, Giovanna Engelbert, σχεδίασε μια συλλογή από τρεις  τσάντες Swarovski, οι οποίες θεωρούνται πραγματικά έργα τέχνης.

Το concept ήταν να κυριαρχεί το κρύσταλλο προκειμένου να αναγεννηθεί ο μύθος της  Swarovski και να δοθεί η εντύπωση ότι οι κυρίες δεν κρατούν τσάντα, αλλά ένα μεγάλο κρύσταλλο στο χέρι. 

Έκπληξη για το διεθνές κοινό αποτέλεσε η εμφάνιση της Λούρδης, κόρη της βασίλισσας της ποπ μουσικής Μαντόνα, η οποία συνδύασε το όνομά της τόσο με τη Μαρίνα Ραφαήλ όσο και με τις δημιουργίες της. Η περιζήτητη Λούρδη ήταν εκείνη που σήκωσε το βάρος της διαφημιστικής καμπάνιας για τις συγκεκριμένες τσάντες Swarovski. 

«Η ιδέα με ενθουσίασε. Η Λούρδη δεν είναι ένα τυπικό μοντέλο, αλλά μια δυναμική γυναίκα που, ανεξάρτητα από την πορεία της μητέρας της, ακολουθεί τη δική της αυτόνομη διαδρομή. Είμαστε, άλλωστε, συνομήλικες. Είμαι υπερήφανη που κρατάει μια δική μου δημιουργία στα χέρια της! Οι δυο μας συμμετείχαμε στο rebranding του ιστορικού μας οίκου», σημειώνει η Μαρίνα Ραφαήλ.

Πηγή:newmoney.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ