Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΘεωρείο: Πωλήθηκε η οικία Μητσοτάκη στη Γλυφάδα

Θεωρείο: Πωλήθηκε η οικία Μητσοτάκη στη Γλυφάδα

Μια μεγάλη και δύσκολη απόφαση έλαβαν τα τέσσερα παιδιά του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη

Μια μεγάλη και δύσκολη απόφαση έλαβαν τα τέσσερα παιδιά του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη. Η Ντόρα, η Κατερίνα, η Αλεξάνδρα και ο Κυριάκος, ύστερα από πολλή σκέψη και δισταγμούς, αποφάσισαν να πουλήσουν το ιστορικό σπίτι της οικογένειας στη Γλυφάδα. Ενα χώρο γεμάτο αναμνήσεις, αλλά και συνδεδεμένο με την παρουσία πολλών ιστορικών προσωπικοτήτων, που πρωταγωνίστησαν στην πολιτική ζωή σε διάφορες περιόδους. Ο αγοραστής του σπιτιού, όπου διέμενε η Ντόρα Μπακογιάννη έξι μήνες τον χρόνο και που ανήκε στα τέσσερα αδέλφια εξ αδιαιρέτου, είναι Ισραηλινός. Η απόφαση ελήφθη προ εβδομάδων και η πώληση έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Μυστική πρόταση

Επικοινωνία με τον Γ. Παπανδρέου είχε χθες ο Ανδρ. Λοβέρδος, ο οποίος σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το ποιον υποψήφιο θα στηρίξει στον β΄ γύρο. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο κ. Λοβέρδος πρότεινε στον πρώην πρωθυπουργό να αποσύρει την υποψηφιότητά του, σεβόμενος το καθαρό αποτέλεσμα του α΄ γύρου και αφήνοντας χώρο στη νέα γενιά του κόμματος, όπως ακριβώς επέλεξε η πλειοψηφία των φίλων του ΚΙΝΑΛ.  

Το ζητούν

Η συγκεκριμένη πρόταση, πάντως, δεν είναι μόνο του Λοβέρδου. Αρκετά στελέχη, ακόμα και υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου, εξέφρασαν αυτή την άποψη δημοσίως στα social media, ζητώντας από τον πρώην πρωθυπουργό για χάρη της ενότητας και της συνοχής να μην κατέβει στον β΄ γύρο.  

Υπέρ Ανδρουλάκη

Δεν ξέρω, ωστόσο, τι τελικά θα ανακοινώσει σήμερα ο Ανδρ. Λοβέρδος· το βέβαιο είναι, όμως, ότι ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη που τον στήριξαν, η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου –η οποία του έκανε και μεγάλη συγκέντρωση στα δυτικά–, αποφάσισε να στηρίξει τον Ν. Ανδρουλάκη. Αν θυμάστε, μάλιστα, η Γιαννακοπούλου το 2020 είχε ζητήσει τη… διαγραφή του ΓΑΠ. 

Κανένα μάθημα

Το γεγονός ότι την Κυριακή πήγαν να ψηφίσουν 270.000 πολίτες για νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ είναι εν μέρει και έργο Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, 2,5 χρόνια τώρα, δεν έχει κάνει καμία κίνηση που να δείχνει πως επιθυμεί να αλλάξει το κόμμα του και να εκσυγχρονιστεί, αφήνοντας με τον τρόπο του χώρο στο κόμμα της Κεντροαριστεράς να αντεπιτεθεί, όπως και έκανε. Πάντως, το πάθημα δεν φαίνεται να γίνεται μάθημα, καθώς μετά το αποτέλεσμα οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν πως έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις, κάτι που ευνοεί το αφήγημά τους, και όχι πως έχουν πλέον έναν ισχυρό αντίπαλο στην ίδια «πολυκατοικία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ