Για να σωθούν τα Χριστούγεννα: Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους 50αρηδες, εξετάζει η Κυβέρνηση

338

Την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στις ηλικίες άνω των 50 ετών εξετάζει η κυβέρνηση, με στόχο η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων να κάνει όσο γίνεται πιο ασφαλή Χριστούγεννα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για να γίνουν μαζικοί διαγνωστικοί έλεγχοι στο σύνολο του πληθυσμού ώστε να αρχίσει η κάμψη της επιδημιολογικής καμπύλης που παρουσιάζει τάσεις σταθεροποίησης, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί υψηλό αριθμό θυμάτων κυρίωs στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Μετά τη ραγδαία εξάπλωση και της μετάλλαξης Όμικρον για την οποία λαμβάνονται μέτρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού.

Στο μεταξύ, θετική φαίνεται να είναι η ανταπόκριση των πολιτών άνω των 60 ετών μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και των πρόστιμο των 100 ευρώ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 17.500 πολίτες άνω των 60 ετών έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό σε λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση του μέτρου.

Ταυτόχρονα, σημαντική αύξηση σημειώνεται και στα ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την επίσημη πλατφόρμα του εμβολιαστικού προγράμματος, τρίτη δόση έχει κάνει το 70% των ευπαθών ηλικιακών ομάδων, ενώ μόλις τις τελευταίες ημέρες έκλεισαν το ραντεβού τους άλλοι 40.000 συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της κυβέρνησης και των ειδικών επιστημόνων να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους.