Επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Πολάκη: «Με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ, ανεβάστε τη μάσκα»

485

Έντονη αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη είχε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή για το πρόστιμο των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Κατά την ομιλία του προέτρεψε τον Αλέξη Τσίπρα να αποπέμψει τον Παύλο Πολάκη από την ΚΟ, ενώ αρνήθηκε να ανοίξει διάλογο «με αντιεμβολιαστές» όπως είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που είχε κατεβασμένη την μάσκα του.

«Ναι, έχουμε τεράστιο πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη», παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του για να συμπληρώσει: «Αλλά δεν έχουμε το ίδιο στην Αθήνα, την Κρήτη, στη Λάρισα, στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τα νούμερα της πανδημίας δείχνουν σταδιακή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων που ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία».

«Αυτή είναι η κατάσταση. Όχι αυτά που λέγατε ότι θα δίνουμε οξυγόνο σε ανθρώπους στα αυτοκίνητα ή ότι θα κάνουμε λοκντάουν. Που τα είδατε αυτά να συμβαίνουν;» τόνισε, απευθυνόμενος ξανά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ναι, υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Είναι σε κρεβάτι με φροντίδα. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς; Δεν έχω… Αν έχετε, να τη φέρετε» είπε, και απευθυνόμενος στον κ. Πολάκη, που φώναζε από τη θέση του «είσαι άσχετος», ανέφερε:

«Τι είπατε; Με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ. Και ανεβάστε τη μάσκα σας, παρακαλώ πολύ. Κύριε Τσίπρα, σας τιμά αυτή η εικόνα; Ενός βουλευτή, τέως υπουργού Υγείας, με χυδαίο και αγοραίο ύφος να προσβάλλει τους πάντες και τα πάντα και να κάνει κρυφή καμπάνια υπέρ των αντιεμβολιαστών. Αυτό κάνει και αυτός είναι. Είστε ένα και το αυτό. Το ίδιο πράγμα είστε. Και έρχεστε και μιλάτε για την ανάγκη συνεννόησης… Καμία συνεννόηση δεν υπάρχει με τον κ. Πολάκη. Και δεν μπορεί να υπάρξει με ανθρώπους οι οποίοι κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές. Αποπέμψτε τον κ. Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα σας και ελάτε μετά να ξαναμιλήσουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.