Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚακοκαιρία: Μεγάλες ζημιές από ανεμοστρόβιλο - Κατολίσθηση στη Ναύπακτο

Κακοκαιρία: Μεγάλες ζημιές από ανεμοστρόβιλο – Κατολίσθηση στη Ναύπακτο

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις ζημιές που άφησε ανεμοστρόβιλος στη Ζάκυνθο, νωρίς το πρωί της Παρασκευής – Από την κατολίσθηση, καταπλακώθηκαν δύο περιπολικά στο ΑΤ Ναυπάκτου

Μεγάλες ζημιές σε ξενοδοχειακές μονάδες άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε νωρίς το πρωί της Πέμπτης το Καλαμάκι Ζακύνθου.

Από την μανία των ανέμων, ξηλώθηκαν ηλιακοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, ξύλινες πέργκολες διαλύθηκαν ολοσχερώς, ενώ από την έντονη και μεγάλη βροχόπτωση πλημμύρησαν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία της περιοχής. Παράλληλα, «ξηλώθηκαν» το σκέπαστρα από το 2ο Γυμνάσιο και έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά στο σχολείο.

Ακόμα, στην ίδια περιοχή, φερτά υλικά από το βουνό, έφραξαν στον κεντρικό δρόμο, αλλά, με τη βοήθεια ιδιώτη, καθαρίστηκαν αμέσως.

Εντός της ημέρας αναμένεται κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, για να πραγματοποιήσει αυτοψία στην περιοχή.

Εκτός από το Καναλάκι, η κακοκαιρία έπληξε ακόμα την πόλη της Ζακύνθου, το Αργάσι, και το Βασιλικό όπου σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, ενώ τόνοι λάσπης έκλεισαν τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από το Αργάσι προς το Βασιλικό.

Νωρίτερα, κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή του Κρυονερίου, αλλά χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των Αρχών ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία. Τέλος, σε πολλά χωριά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από τους τεράστιους όγκους νερού που έπεσαν στο νησί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ