Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα«Σούπερ μάρκετ μόνο με rapid, διπλή μάσκα, υποχρεωτικά τεστ στα παιδιά», η...

«Σούπερ μάρκετ μόνο με rapid, διπλή μάσκα, υποχρεωτικά τεστ στα παιδιά», η νέα πρόταση για πιο αυστηρά μέτρα

Rapid test στα σούπερ μάρκετ και  δίπλα μάσκα στα μέσα μεταφοράς για ανεμβολίαστους προτείνει ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ως ένα μέτρο για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας.

Πρόκειται για ακόμα έναν επιστήμονα που τάσσεται υπέρ των rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ, αλλά και της διπλής μάσκας στα μέσα μεταφοράς, τονίζοντας την ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης «η ασφάλεια στους κλειστούς χώρους είναι ο κρίσιμος κρίκος προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης, γι’ αυτό καλό θα ήταν οι ανεμβολίαστοι να κάνουν rapid test ακόμα και για τα σούπερ μάρκετ».

Τα μέτρα σε σούπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς θα μειώσουν τη διασπορά του κορονοϊού

Σχετικά με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ υπογράμμισε «αυτή την στιγμή είμαστε σε μια ήπια μείωση της αύξησης. Περιμένουμε μια κορύφωση στις αρχές Δεκεμβρίου πανελλαδικά, από 1η μέχρι 3 Δεκεμβρίου, της τάξεως των 7.400 κρουσμάτων μάξιμουμ σαν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο, άρα πολύ πιο κάτω από τις 9.000-10.000 που έχουν συζητηθεί και αυτό οφείλεται στην αύξηση των τεστ».

Ο ίδιος εκτιμάει ότι τα κρούσματα τα Χριστούγεννα θα πέσουν στα 3.500 και γύρω στα 2.500 κοντά στην Πρωτοχρονιά, καθώς αυξάνεται ο εμβολιασμός και όσο αυξάνεται, τόσο καλύτερα θα πηγαίνουμε.

Ο κ. Σαρηγιάννης πρόσθεσε” πως θα έπρεπε να κάνουν ένα self test την εβδομάδα και οι εμβολιασμένοι, υποχρεωτικό, αλλά δωρεάν, ενώ για τους μαθητές, εκτιμά πως θα πρέπει να παραμείνουν τα δύο self test, καθώς έχει κατορθωθεί με αυτόν τον τρόπο να μην ξεφύγει το πρόβλημα στα σχολεία.

“Από τη στιγμή που αυξάνεται η διασπορά, ναι μεν το ποσοστό των παιδιών που έχουν κολλήσει δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά ο αριθμός μεγαλώνει σημαντικά”, κατέληξε για τους μαθητές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ