Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑρνητές γονείς κρατούν 34 παιδιά μακριά από το σχολείο και κινδυνεύουν να...

Αρνητές γονείς κρατούν 34 παιδιά μακριά από το σχολείο και κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια τάξη

Αρνητές γονείς στη Λάρισα κρατούν 34 παιδιά μακριά από το σχολείο, επειδή δεν συμφωνούν με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη σχολική κοινότητα.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, 24 μαθητές στην Πρωτοβάθμια και 10 στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δεν πηγαίνουν σχολείο, λόγω της άρνησης των γονέων τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τη χρονιά, αν συνεχίσουν να κάνουν αδικαιολόγητες απουσίες.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Παπαποστόλου «24 παιδιά στην περιοχή βρίσκονται εκτός του φυσικού τους χώρου, γιατί οι γονείς τους δεν αποδέχονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την φοίτηση των μαθητών στο σχολείο. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων κάνουν κάθε προσπάθεια να πείσουν τους γονείς να αναθεωρήσουν την στάση τους, αφενός γιατί η φοίτηση είναι υποχρεωτική, αλλά αφετέρου για ψυχολογικούς, εκπαιδευτικούς και συναισθηματικούς λόγους. Δεν πρέπει ούτε ένας μαθητής να βρίσκεται εκτός της σχολικής αίθουσας».

Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να μεταπείσουν με διάλογο του αρνητές γονείς

Και συμπλήρωσε “ο υπουργείο Παιδείας έχει κάνει καταγραφή των μαθητών που δεν βρίσκονται γι’ αυτόν τον λόγο στο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να μεταπείσουν τους γονείς με κύριο όπλο τον διάλογο” και προειδοποίησε ότι όσοι μαθητές συνεχίζουν να λείπουν, θα αναγκαστούν να επαναλάβουν την τάξη.

Ο ίδιος ζήτησε την πρόσληψη περισσότερων εκπαιδευτικών, προκειμένου να σχηματιστούν τμήματα με λιγότερους από 25 μαθητές, καθώς εγκυμονεί κίνδυνος για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ