Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑνοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση – Μάριος Θεμιστοκλέους: Ποιοι μπορούν...

Ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση – Μάριος Θεμιστοκλέους: Ποιοι μπορούν να την κάνουν δύο μήνες μετά τη 2η

Ανοίγει την Παρασκευή (05.11.2021) η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με την αναμνηστική (3η) δόση για τους πολίτες άνω των 18. Ανάρτηση για την όλη  διαδικασία έκανε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ανάρτησή του στο Twitter για την 3η δόση επαναλαμβάνει ότι την Παρασκευή (05.11.2021) τίθεται σε λειτουργία η πλατφόρμα για τους άνω των 18.

Ειδικότερα, μπορούν να κλείνουν ραντεβού όσοι έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα δύο μηνών από την ημερομηνία του πρώτου εμβολιασμού τους.

Συνολικά αφορά 375.000 πολίτες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν και πάλι Johnson & Johnson, ή να δεχθούν το εμβόλιο της Pfizer.

Επίσης, την Παρασκευή (05.11.2021) ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού προκειμένου να κάνουν την 3η δόση (αναμνηστική) όσοι έχουν εμβολιαστεί με Pfizer, Moderna ή AstraZeneca και συμπληρώνουν έξι μήνες.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα την Πέμπτη (04.11.2021), για τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο κ. Θεμιστοκλέους επισημαίνει ότι ο λόγος για να κάνει κάποιος 3η δόση, είναι για να προστατευθεί, και όχι για το πιστοποιητικό. Το θέμα είναι επιστημονικό, ξεκαθάρισε, προσθέτοντας ότι πρέπει να λυθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ