Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΓεννηματά: Εθνικό πένθος την Τετάρτη με απόφαση Μητσοτάκη

Γεννηματά: Εθνικό πένθος την Τετάρτη με απόφαση Μητσοτάκη

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος.

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της Φώφης Γεννηματά που άφησε την τελευταία της πνοή στον Ευαγγελισμό στις 12:04 της Δευτέρας.

Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 το πρωί την Τετάρτη στη Μητρόπολη. Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία.

Αμέσως μετά θα ταφεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Τι είναι το Εθνικό Πένθος

Το Εθνικό πένθος είναι όρος που περιγράφει την ένδειξη πένθους που προέρχεται από την θλίψη και λύπη για κάποιο δυστυχές γεγονός και κηρύσσεται επισήμως από τις κυβερνήσεις κρατών. Μπορεί να προέλθει από τον θάνατο πολλών ανθρώπων έπειτα από μια φυσική καταστροφή, ένα τρομοκρατικό χτύπημα ή κάποιο άλλο δυστυχές γεγονός, όπως επίσης και από το γεγονός θανάτου ενός ιδιαίτερα σημαντικού ανθρώπου για ένα έθνος ή λαό. Χαρακτηρίζεται από πένθος που επιφέρει και μνημονικές δραστηριότητες που παρατηρούνται στην πλειοψηφία του πληθυσμού μιας χώρας.

Κατά την διάρκεια του σε ορισμένες περιπτώσεις αποφασίζεται το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών και σχολείων, η ανάρτηση των σημαιών μεσίστια και άλλες συμβολικές κινήσεις. Παρόμοια εκδήλωση πένθους μικρότερης διάρκειας είναι η τήρηση ενός λεπτού σιγής σε διάφορες συναθροίσεις και συγκεντρώσεις κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ