Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣυναγερμός στη Θεσσαλονίκη: 48 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και καθηγητές σε σχολείο

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: 48 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και καθηγητές σε σχολείο

Αναστάτωση στο 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων «Νίκος Καζαντζάκης» λόγω συρροής κρουσμάτων

Προβληματισμός επικρατεί για το 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων «Νίκος Καζαντζάκης» στη δυτική Θεσσαλονίκη αφού καταγράφεται συρροή κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές και καθηγητές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Voria.gr, τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν 45 κρούσματα του ιού ανάμεσα στους μαθητές ενώ από τον κορονοϊού νοσούν και τρεις καθηγητές. Το σχολείο των Αμπελοκήπων φιλοξενεί συνολικά 260 παιδιά.

Στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα έχει προκληθεί μεγάλη ανησυχία, ενώ ανάστατοι είναι οι γονείς των παιδιών, καθώς όπως επισήμαναν στη Voria.gr η κατάσταση αυτή με τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και τη διασπορά του ιού στο συγκεκριμένο σχολείο επικρατεί επί περίπου μια εβδομάδα. Γονείς επίσης εκτιμούν πως το σχολείο έπρεπε ήδη να έχει κλείσει.

Πηγές από το σχολείο έλεγαν στην ιστοσελίδα δεν κρίθηκε απαραίτητο να κλείσει κάποιο τμήμα μέχρι αυτήν τη στιγμή καθώς τα κρούσματα ήταν διάσπαρτα. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τα περισσότερα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε ένα τμήμα ήταν εννιά χωρίς να συμπληρώνεται το 50%+1 που απαιτείται για να διακόψει τη λειτουργία του τμήμα, όπως προβλέπεται και από το πρωτόκολλο. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ