Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΥΠΕΣ: Χίλιες νέες προσλήψεις μηχανικών στους δήμους

ΥΠΕΣ: Χίλιες νέες προσλήψεις μηχανικών στους δήμους

Χίλιες νέες προσλήψεις μηχανικών στους δήμους  ανακοίνωσε το ΥΠΕΣ από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν για να καλύψουν επείγουσες ανάγκες  υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών.

Οι ανάγκες για τεχνικό προσωπικό που δημιουργούνται λόγω των χρηματοδοτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων που τρέχουν, από τα οποία οι δήμοι θα αξιοποιήσουν περί τα 16 δις, δημιουργούν πρόσθετη και μεγάλη πίεση για αναβάθμιση των τεχνικών υπηρεσιών με αιμοδότηση νέων προσλήψεων.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αποψίλωση σε εξειδικευμένο προσωπικό που υπέστησαν οι δήμοι τόσο λόγω της κινητικότητας, αλλά και του κύματος συνταξιοδοτήσεων, με το παράλληλο  πάγωμα αντίστοιχων προσλήψεων βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων που συρρίκνωσε δραματικά το σώμα των μηχανικών στις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων, το ΥΠΕΣ, ανακοίνωσε την πρόσληψη 1000 μηχανικών στους δήμους μέχρι το τέλος του 2022. Σημείωνεται, ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, υπήρξε έκκληση των δημάρχων προς την ΚΕΔΕ, η οποία εκφράστηκε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου με τη χαρακτηριστική φράση ότι «Δεν βλέπουμε νέες προσλήψεις. Θα μείνουμε μόνοι μας στα Δημαρχεία, χωρίς νέο αίμα, με υπαλλήλους χωρίς δεξιότητες και δυνατότητα να ακολουθήσουμε τις αυξανόμενες απαιτήσεις των πολιτών μας, αφού η τελευταία φορά που μπήκε σημαντικός αριθμός προσωπικού, ήταν με το διάταγμα Παυλόπουλου το 2004».

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση για την πρόσληψη 1000 μηχανικών στους δήμους, έγινε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ.Ο ίδιος  επισήμανε τη μεγάλη μείωση προσωπικού που υπέστησαν οι δήμοι της χώρας. Σημείωσε ότι δόθηκαν κάποιες λύσεις, κυρίως με την επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού  μέσω ΑΣΕΠ, ανακοινώνοντας παράλληλα, ότι μέχρι τέλος του 2022 θα προσληφθούν 1000 μηχανικοί στους δήμους.

16 δις στους Δήμους

Ο κ. Σταυριανουδάκης σημείωσε ότι οι δήμοι θα αξιοποιήσουν σημαντικό κομμάτι από τα συνολικά 77 δις ευρώ των προγραμμάτων που τρέχουν. Το ποσό αυτό θα ανέλθει στα 16 δις ευρώ και θα απορροφηθούν μέσω των προγραμμάτων ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΙΙ, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», τα αναπορρόφητα του ΕΣΠΑ 2014-2020, το νέο ΕΣΠΑ , το ΠΔΕ, την ΕΠΑ, και το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0».

Τέλος έκανε εκτενή ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», «ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», ο προϋπολογισμός του οποίου αναμένεται να ανέλθει στα 4,1 δις ευρώ και με στόχο να ενταχθούν περισσότερες προτάσεις δήμων, καθώς οι τελευταίες ξεπέρασαν κατά 400% τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ