Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚυριάκος Μητσοτάκης: «Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο Τσίπρας»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο Τσίπρας»

Σε εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Παιανίας για τα 47 χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας παραβρέθηκε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρουσία πολλών υπουργών, βουλευτών, γραμματέων και στελεχών του κόμματος, καθώς επίσης καθώς και του προέδρου της ΟΝΝΕΔ και στελεχών της νεολαίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ιστορία, το παρόν και το μέλλον της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συμβολή της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε όλες τις μεγάλες ιστορικές επιλογές της χώρας. Μίλησε για την παράταξη που εκπροσωπεί διαχρονικά τα λαϊκά στρώματα, βάζοντας σταθερά το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Επιπλέον, στάθηκε ιδιαίτερα στο επικείμενο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πρωτοπορεί διαχρονικά στις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, καλώντας όλα τα μέλη να συμμετάσχουν ενεργά στις διαδικασίες ανάδειξης των οργάνων του κόμματος.

Αναφερόμενος στην ιστορία της παράταξης ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία, κοντά μισό αιώνα τώρα, «είναι ένα κόμμα λαϊκό» που βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες των πολιτών. «Θα επιστρέψω στην μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο κ. Τσίπρας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πολλές φορές ότι η ανάπτυξη θα ωφελήσει τα μεσαία και πιο αδύναμα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής Ανδρέας Γλαβάς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Παιανίας Παντελής Χριστοφορίδης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δείτε τα βασικά σημεία της ομιλίας του

«Αγαπητέ μου πρόεδρε, φίλες και φίλοι, νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες, Χρόνια μας πολλά.

Χρόνια πολλά στην παράταξη που ίδρυσε πριν από 47 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Μία παράταξη που σε αυτά, τα σχεδόν, 50 χρόνια σημάδεψε με την παρουσία της και τη διαδρομή της όλες τις μεγάλες ιστορικές επιλογές αυτής της χώρας.

Είναι σήμερα η ώρα, φίλες και φίλοι, να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μία παράταξη η οποία έρχεται από μακριά, αλλά πηγαίνει και μακριά. Μία παράταξη η οποία έβαλε πάντα το συμφέρον του έθνους πάνω από το συμφέρον του κόμματος. Μία παράταξη η οποία δεν δίστασε να αναλάβει μεγάλες ευθύνες, να καθοδηγήσει την κοινωνία σε ιστορικές αποφάσεις, να προδιαγράψει εξελίξεις, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πραγμάτων και μην είναι ουραγός. Αυτή η παράταξη, σήμερα, αυτή η μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έχει τα γενέθλιά της και γι’ αυτό θέλησα σήμερα να βρεθώ κοντά σας, να σας σφίξω το χέρι, να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έχετε προσφέρει Στο κόμμα μας, στη Νέα Δημοκρατία.

Όμως, φίλες και φίλοι, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε και η παράταξη η οποία κάνει πράξη τη δέσμευσή μου όταν με εμπιστευτήκατε και με εκλέξατε Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να διεξάγουμε ετήσια Τακτικά Συνέδρια. Και με εξαίρεση το 2020 -όπου για ευνόητους λόγους δεν μπορέσαμε να βρεθούμε- το ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα διεξαχθεί τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου.

Και, όπως ξέρετε, δεν μας έτυχαν και λίγα αυτό το διάστημα. Όμως μέσα από τις δυσκολίες -όχι απλά- ανταποκριθήκαμε στις προκλήσεις, αλλά μπορέσαμε να ενισχύσουμε ουσιαστικά το πολιτικό μας αποτύπωμα. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι -όχι μόνο με την παγκόσμια πρόκληση του κορωνοϊού– αλλά και με σημαντικές προκλήσεις στα εθνικά μας μέτωπα. Τον Μάρτιο του 2020 στείλαμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας ότι τα σύνορα της Ελλάδος που είναι και σύνορα της Ευρώπης θα προστατεύονται. Και αυτή τη δέσμευση μας την κάνουμε πράξη κάθε μέρα.

Πριν από δύο μέρες βρέθηκα στη Σάμο όπου είχα την ευκαιρία να εγκαινιάσω -μαζί με τον αρμόδιο Υπουργό- το νέο κλειστό κέντρο ταυτοποίησης και υποδοχής μεταναστών. Ένα κέντρο υπερσύγχρονο, ασφαλές, το οποίο προσφέρει ανθρώπινες ποιοτικές συνθήκες σε αυτούς οι οποίοι θα φτάσουν στα ελληνικά νησιά. Ένα κέντρο, όμως, το οποίο εκτιμώ ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να λειτουργήσει στην πλήρη του δυναμικότητα, για τον απλούστατο λόγο ότι σήμερα η Ελλάδα φυλάσσει αποτελεσματικά τα σύνορά της. Το αποτέλεσμα είναι οι μεταναστευτικές ροές να έχουν μειωθεί κατά 90% σε σχέση με το 2019, όταν ήρθαμε στα πράγματα.

Η γεωπολιτική θέση

Η Ελλάδα, όμως, σήμερα φίλες και φίλοι δεν είναι ισχυρή μόνο γεωπολιτικά, αμυντικά, είναι και πολύ πιο ισχυρή οικονομικά. Και καθώς αφήνουμε την πανδημία σιγά-σιγά πίσω μας, με τις μεγάλες ανοιχτές πληγές που αυτή προκάλεσε σε όλη την ελληνική κοινωνία έχουμε κάθε λόγο να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας. Δεν θα σας κουράσω σήμερα με δεδομένα και με αριθμούς. Νομίζω, ότι όλοι σας, όμως, αισθάνεστε ότι το κλίμα στην οικονομία πια έχει αλλάξει ότι η Κυβέρνηση, αυτή, βρέθηκε κοντά στη μεσαία τάξη, στον παραγωγικό ιστό, στις επιχειρήσεις, εδώ της Παιανίας.

Είμαι σίγουρος, αγαπητέ μου πρόεδρε, ότι αν κάνω μία βόλτα εδώ πέρα στην Παιανία θα μου μιλήσουν οι επιχειρηματίες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, για τη στήριξη που πήραν μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής, μέσα από τις αναστολές, μέσα από την προστασία της εργασίας, κρατήσαμε εν μέσω πανδημίας όρθιο τον παραγωγικό ιστό και πετύχαμε -παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες- να μειώσουμε την ανεργία με τον ταχύτερο ρυθμό μείωσης από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ο τουρισμός στη χώρα μας

Ο Τουρισμός μας κατά γενική ομολογία πήγε εξαιρετικά, πέρα και πάνω από τις προβλέψεις τις οποίες είχαμε κάνει. Γιατί; Γιατί από την πρώτη στιγμή στείλαμε αξιόπιστα μηνύματα στη διεθνή τουριστική αγορά. Ανοίξαμε με κανόνες, με ασφάλεια και οι επισκέπτες ήρθαν στην Ελλάδα και στήριξαν τον τουρισμό. Και πιστεύω ότι όταν κάνουμε τον συνολικό απολογισμό στα τέλη του έτους μόνο καλύτερα θα είναι τα νούμερα τα οποία θα δούμε σε σχέση με τις αρχικές μας προβλέψεις.

Αναπτυξιακές επενδύσεις

Ταυτόχρονα, οι επενδύσεις στη χώρα μας πολλαπλασιάζονται. Ο ρυθμός ανάπτυξης αναθεωρήθηκε από το 3,5% στο 6,1%. Αυτό συμπεριλαμβάνει το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού. Αλλά αυτό ξέρετε είναι ένα ένας αριθμός, ένας αριθμός, μιας χρονιάς ο οποίος πρέπει -και εκεί θέλω να σταθώ γιατί αυτό. νομίζω. ότι είναι και το επίκεντρο της πολιτικής μας- να μετουσιωθεί σε μία ανάπτυξη η οποία θα αφορά την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα ξεχωριστά. Η ανάπτυξη αυτή την οποία δρομολογούμε δεν είναι μία ανάπτυξη για λίγους, δεν είναι μία ανάπτυξη για κάποιους, δεν είναι μία ανάπτυξη μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Είναι μία ανάπτυξη που αφορά -πρώτα και πάνω από όλα- όλη την επιχειρηματικότητα, τη μικρή, τη μεσαία, και τη μεγάλη επιχειρηματικότητα.

Είναι μία ανάπτυξη που αφορά όλους τους εργαζόμενους, είναι μία ανάπτυξη που αφορά τους ανέργους, γιατί αν σήμερα μιλάμε για μία πολιτική η οποία πρέπει να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες, το πρώτο μας βλέμμα, το βλέμμα μας πρέπει να είναι πρώτα και πάνω από όλα στραμμένα στους ανέργους και πώς θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Και είναι, βέβαια, μία ανάπτυξη η οποία αφορά πρώτα και πάνω από όλα τη μεσαία τάξη. Μία μεσαία τάξη την οποία η προηγούμενη Κυβέρνηση ξετίναξε στην κυριολεξία στους φόρους και εμείς παρά τις δυσκολίες, παρά την πανδημία, παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις, κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας και επιστρέφουμε στη μεσαία τάξη αυτά που τους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γονικές Παροχές

Από την 1η Οκτωβρίου, αυτού του μήνα, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, θα μπορεί να κάνει γονικές παροχές στα παιδιά της χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση. Και αυτό δεν έχει σημασία, μόνο, γιατί ουσιαστικά καταργούμε ένα φόρο στην περιουσία, στα σπίτια τα οποία έχετε δουλέψει με τόσο κόπο να πρέπει να τα φορολογείτε και πάλι για να τα μεταβιβάσετε στα παιδιά σας. Δίνουμε τη δυνατότητα και στη νέα γενιά να αποκτήσει τον έλεγχο της περιουσίας που εσείς με τόσο κόπο δημιουργήσατε και να εμπλακούν και αυτοί στην αξιοποίησή της, περνώντας την ευθύνη στη νέα γενιά.

Οι μεταρρυθμίσεις στα σχολεία ήταν σημαντικές

Βλέπω, εδώ, την Υπουργό Παιδείας, τη Νίκη Κεραμέως, και θέλω να αναγνωρίσω οι μεταρρυθμίσεις που έχουμε κάνει στην Παιδεία είναι εξαιρετικά σημαντικές, το νέο σχολείο το οποίο έχει ανοίξει τις πόρτες του από την αρχή του σχολικού έτους, είναι ένα διαφορετικό σχολείο, από αυτό το οποίο είχαμε γνωρίσει. Με υποχρεωτική προσχολική αγωγή από τα τέσσερα, για κάθε παιδί στην πατρίδα μας, με αγγλικά στο νηπιαγωγείο, με ελεύθερες ζώνες απασχόλησης, με δημιουργικές δράσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά μας να ξεφύγουν από τη στείρα αποστήθιση και να πάνε στην κατεύθυνση των δεξιοτήτων και να μπορέσουν να αναδείξουν, με αυτό τον τρόπο, μία άλλη πτυχή της προσωπικότητάς τους και αυτές είναι πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες παρά τις δυσκολίες τις υλοποιούμε.

47 χρόνια Νέα Δημοκρατία

Τιμούμε, λοιπόν, σήμερα 47 χρόνια μετά και γιορτάζουμε την Ιδρυτική μας Διακήρυξη, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος δημιούργησε αυτή την παράταξη και περνά ουσιαστικά σε εμάς -στη δική μας γενιά- την ευθύνη να την εκσυγχρονίσουμε, να την ενδυναμώσουμε και να διατηρήσουμε την παράταξη αυτή πρωταγωνίστρια στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων. Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα εξακολουθούμε αυτό να το κάνουμε με συνέπεια και με αποτελεσματικότητα. Και δεν έχω καμία αμφιβολία διότι πέρα και πάνω από όλα η δύναμη αυτής της παράταξης είστε εσείς η απλή νεοδημοκράτισσα, ο απλός νεοδημοκράτης, που πάντα ήταν δίπλα στην παράταξή μας στις κακές και στις καλές στιγμές.

Σε εσάς, λοιπόν, ανήκει αυτή η γιορτή, σε σας ανήκει αυτό το χειροκρότημα, σας ευχαριστώ πάρα πολύ πού στηρίζετε την παράταξή μας. Ελάτε να ψηφίσετε στις εσωκομματικές εκλογές, σας θέλουμε παρόντες στο συνέδριο για μία Νέα Δημοκρατία δυνατή, αποτελεσματική, ενωμένη, πάντα πρωταγωνίστρια των εξελίξεων.

Να ‘στε καλά. Χρόνια μας πολλά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ