Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚρήτη – Σήμερα η κηδεία του Ιάκωβου Τζαγκαράκη – Το τάμα που...

Κρήτη – Σήμερα η κηδεία του Ιάκωβου Τζαγκαράκη – Το τάμα που είχε κάνει η μητέρα του στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία

Ο χθεσινός σεισμός στην Κρήτη δεν επέφερε μόνο πολλές υλικές καταστροφές, αλλά προκάλεσε τον θάνατο του Ιάκωβου Τζαγκαράκη.

Το τελευταίο αντίο στον Ιάκωβο Τζαγκαράκη θα πουν σήμερα το μεσημέρι στην Κρήτη η οικογένειά του, φίλοι και συγχωριανοί του. Ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν η εκκλησία του Προφήτη Ηλία κατέρρευσε μετά από τον χθεσινό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ και τον καταπλάκωσε. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 3 μετά το μεσημέρι, στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου, στη Μάρθα Βιάννου, το χωριό από όπου καταγόταν ο Ιάκωβος Τζαγκαράκης.

O εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή της Βιάννου, από όπου καταγόταν και διατηρούσε ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς από τα νεότερα χρόνια του ως ποδοσφαιριστής, μετέπειτα ως παράγοντας της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας Πατούχας και τελευταία της ομάδας Πήγασος, ενώ είχε δράση και στον πολιτιστικό σύλλογο της γενέτειράς του.

Το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο έχασε ένα εκλεκτό μέλος του

Πολλές είναι οι ομάδες του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου που τον αποχαιρέτησαν με ανακοινώσεις, ενώ η ΕΠΣΗ στη δική της αναφέρει:  «Το τοπικό ποδόσφαιρο πενθεί για τον θάνατο ενός εκλεκτού μέλους του, του Ιάκωβου Τζαγκαράκη, που έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί κατά τον σεισμό που έπληξε το Ηράκλειο.

Ο άτυχος Ιάκωβος Τσαγκαράκης έχασε τη ζωή του ενώ εκτελούσε εργασίες στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι. Κατά την πολυετή ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, υπήρξε ποδοσφαιριστής του Πατούχα, διετέλεσε επί πολλά χρόνια παράγοντας στην ομάδα της Βιάννου και τα τελευταία χρόνια ήταν ενεργό παραγοντικό στέλεχος του Πήγασου.

Ήταν ένα από τα πιο αγαπητά μέλη της ποδοσφαιρικής οικογένειας του Ηρακλείου. Ο πρόεδρος Νίκος Τζώρτζογλου και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του για τον τόσο άδικο χαμό του. Καλό ταξίδι Ιάκωβε…».

Το τάμα της μητέρας του

Ο άτυχος 62χρονος είχε ιδιαίτερη σχέση με τον Προφήτη Ηλία και εδώ και καιρό, όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, αναζητούσε τρόπους για την αναστήλωσή του, καθώς επρόκειτο για ένα ιστορικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό μνημείο της περιοχής.

Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρέας, η σχέση του αυτή με τον Προφήτη Ηλία ξεκινά από την μητέρα του 62χρονου, που τον είχε τάξει στο παρελθόν. Αυτό το τάμα κρύβεται πίσω από το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειχνε για την αποκατάσταση της μικρής εκκλησίας ο 62χρονος, για τον οποίο η μοίρα είχε επιφυλάξει άσχημο παιχνίδι, καθώς έμελλε να είναι και η αιτία για τον άδικο και πρόωρο χαμό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ