Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΒόλος: Ζητούν εκταφές συγγενών τους για να διαπιστώσουν εάν πέθαναν από κορωνοϊό

Βόλος: Ζητούν εκταφές συγγενών τους για να διαπιστώσουν εάν πέθαναν από κορωνοϊό

Ενδιαφέρον για εκταφές νεκρών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πέθαναν από κορωνοϊό ή από άλλο αίτιο, προκύπτει από Βολιώτες, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Ταχυδρόμου.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ότι κατατίθενται μαζικές αιτήσεις με ενδιαφερόμενους για ανάλογες ενέργειες να υπάρχουν και στον Βόλο, όπου μέχρι στιγμής δεν έχουν κατατεθεί ανάλογα αιτήματα.

Τις υποθέσεις αναλαμβάνουν και υποστηρίζουν δικηγόροι, που δραστηριοποιούνται εκτός νομού, οι οποίοι ανάμεσα στις οδηγίες που δίνουν στο κοινό που θέλει να αμφισβητήσει την ύπαρξη του κορωνοϊού, είναι ότι μπορούν να προχωρήσουν σε νεκροψία – νεκροτομή, είτε σε εκταφή, εάν έχει προηγηθεί ταφή.

Το προηγούμενο διάστημα απασχόλησαν έντονα αιτήσεις με ανάλογο περιεχόμενο τα δικαστήρια Αθηνών. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η συντριπτική πλειονότητα των αποφάσεων ήταν απορριπτική στα αιτήματα. Ετσι τώρα το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε από το κέντρο στην περιφέρεια.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις Εισαγγελίες και για την αποδοχή τους ή όχι αποφαίνονται τα Δικαστικά Συμβούλια.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν χθες με δηλώσεις στο Open ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας Γρηγόρης Λέων, ο οποίος έκανε λόγο για μία πραγματικότητα που το τελευταίο διάστημα έχει ενταχθεί. Ο ίδιος επισήμανε: «Ο τελικός κριτής ειδικά για τις εκταφές είναι ο εισαγγελικός λειτουργός. Οι άνθρωποι αυτοί δεν αρκεί να το ζητήσουν, αλλά επιστημονικά τεκμηριωμένα θα πρέπει να αμφισβητήσουν το πιστοποιητικό θανάτου, άρα είναι στην τελική κρίση του εισαγγελέα» συνέχισε ο κ. Λέων.

Ο ίδιος τόνισε πως στην Αθήνα δεν υπάρχει καμία εκταφή και στην Αττική δύο με τρεις εκταφές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ