Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΘεσσαλονίκη: Τρία κρούσματα κορωνοϊού στον δημοτικό παιδικό σταθμό «Αγ. Στυλιανός» – Ανεμβολίαστο...

Θεσσαλονίκη: Τρία κρούσματα κορωνοϊού στον δημοτικό παιδικό σταθμό «Αγ. Στυλιανός» – Ανεμβολίαστο το 60% του προσωπικού

Συναγερμός έχει σημάνει στον δημοτικό παιδικό σταθμό «Άγιος Στυλιανός», στη Θεσσαλονίκη όπου δυο παιδαγωγοί και ένα παιδάκι 2,5 ετών βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μέσα σε διάστημα λίγων 24ώρων.

Η διοίκηση του ιδρύματος Αγιος Στυλιανός σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκη έθεσαν σε λειτουργία όλα τα πρωτόκολλα χωρίς ευτυχώς κάποιο από τα κρούσματα να εμφανίζει πρόβλημα με την υγεία του.

Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ του «Άγιος Στυλιανός», Κωνσταντίνος Τσιαπακίδης, το πρώτο κρούσμα αφορά σε δασκάλα που ήταν σε άδεια, με τελευταία ημερομηνία εργασίας της, την 1η Σεπτεμβρίου. Πριν την επιστροφή της στην εργασία, προχώρησε στο προβλεπόμενο τεστ για τον κορoνοϊό και βρέθηκε θετική, ενώ μπήκε αμέσως σε καραντίνα στο σπίτι της για το διάστημα που χρειάζεται.

Μια δεύτερη δασκάλα που εργάζεται στην αίθουσα «Συννεφάκια» και η οποία δεν ήταν εμβολιασμένη την περασμένη Παρασκευή περίπου στη μία το μεσημέρι, αισθάνθηκε ενόχληση στον λαιμό και αφού πραγματοποίησε τεστ για τον κορoνοϊό, βρέθηκε θετική. Από εκεί και μετά όπως είπε ο κ. Τσιαπακίδης, ακολουθήθηκε ότι προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Συγκεκριμένα, «ο γιατρός του ιδρύματος επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και πήρε τις κατευθύνσεις για όσα πρέπει να γίνουν, η αίθουσα και όσοι χώροι χρησιμοποιήθηκαν από τα συγκεκριμένα παιδιά έκλεισαν και απολυμάνθηκαν, ενώ τα παιδιά τέθηκαν σε καραντίνα 10 ημερών στο σπίτι τους.

Ανάμεσα στα παιδιά που βρίσκονταν στα «Συννεφάκια» ήταν και ένα παιδάκι 2,5 ετών από την κλειστή δομή του Αγίου Στυλιανού (στην οποία φιλοξενούνται συνολικά 18 παιδιά) και το οποίο το περασμένο Σάββατο βρέθηκε θετικό στον κορoνοϊό. Κατόπιν επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ, κρίθηκε σκόπιμο να διακομιστεί σε νοσοκομείο και παρότι εφημέρευε το «Παπαγεωργίου» έγιναν κινήσεις και τελικά μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο το οποίο είναι πολύ κοντά στον «Άγιο Στυλιανό», ώστε να το φροντίζει το προσωπικό του ιδρύματος επί 24ώρου βάσεως, χωρίς να επιβαρύνεται το νοσοκομείο. Το παιδάκι είναι πολύ καλά στην υγεία του, χωρίς να εμφανίζει σοβαρά συμπτώματα και θα παραμείνει στο νοσοκομείο συνολικά 10 μέρες.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Αγίου Στυλιανού, σήμερα το προσωπικό υποβλήθηκε σε νέα rapid test ενώ θα γίνουν και μοριακά, ενώ όλοι οι χώροι έχουν απολυμανθεί.

Δεν έχει εμβολιαστεί το 60% του προσωπικού

Να σημειωθεί ότι στον Άγιο Στυλιανό εργάζονται συνολικά 80 άτομα, αναφέρει ο κ. Τσιαπακίδης, εκ των οποίων το 60% είναι εμβολιασμένα. Αυτήν την εβδομάδα λόγω των κρουσμάτων θα υποβληθούν όλοι σε τεστ, εμβολιασμένοι και μη, ενώ από εδώ και πέρα καθώς οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν λόγω του ανοίγματος των σχολείων, οι μη εμβολιασμένοι θα υποβάλλονται σε δύο rapid test εβδομαδιαίως, δευτέρα και Πέμπτη.

«Εγώ σέβομαι την απόφαση του καθενός, να κάνει ή να μην κάνει το εμβόλιο. Αλλά υπάρχουν κάποια θέματα. Τα παιδιά.. Τα νηπιαγωγεία. Εκεί πρέπει να κρίνει ο καθένας το τι πρέπει να κάνει…» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του «Άγιος Στυλιανός».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, στην κλειστή δομή φιλοξενούνται 18 παιδιά, 76 στον παιδικό σταθμό, ενώ στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος λειτουργούν και δύο νηπιαγωγεία με συνολικά περίπου 40 παιδάκια, ενώ προσέρχονται κατά την άφιξη και αναχώρηση των παιδιών πάρα πολλοί γονείς, γεγονός που αναγκάζει το ίδρυμα να λάβει επιπλέον μέτρα ασφαλείας, όπως ξεχωριστές εισόδους για τον παιδικό σταθμό και τα νηπιαγωγεία και τήρηση πιο αυστηρών πρωτοκόλλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ