Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΘρίλερ με το πτώμα που εντοπίστηκε σε βαρέλι στο Ρέθυμνο - Σοκάρει...

Θρίλερ με το πτώμα που εντοπίστηκε σε βαρέλι στο Ρέθυμνο – Σοκάρει η περιγραφή του αυτόπτη μάρτυρα

Σοκαρισμένος είναι ο χειριστής του σκαπτικού μηχανήματος, ο οποίος κατά τη διάρκεια καθαρισμού στις όχθες του Πλατανιανού Ποταμού του Δήμου Ρεθύμνου, ανακάλυψε ένα πλαστικό βαρέλι, μέσα στο οποίο βρέθηκε ένα κεφάλι σε κατάσταση μουμιοποίησης.

Ο χειριστής, που δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε, τηλεφώνησε στον εργοδότη του και εργολάβο του έργου καθαρισμού, Μαν. Σφακιανάκη, ζητώντας του να σπεύσει στο σημείο. Η μακάβρια εικόνα σόκαρε και τον κ. Σφακιανάκη όταν κατάλαβε ότι το μικρό σχετικά πλαστικό βαρέλι έκρυβε στο εσωτερικό του ένα μυστικό θανάτου.

Αμέσως κάλεσαν την Αστυνομία και άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου έφτασαν στο σημείο αποκλείοντας τον χώρο εν αναμονή του ιατροδικαστή που κλήθηκε από τους αστυνομικούς και έφτασε λίγο αργότερα. Από τη μακροσκοπική εξέταση του φέρεται να διαπίστωσε ότι πρόκειται για ανθρώπινο σκελετό χωρίς αμφιβολία, ενώ άλλα μακροσκοπικά ευρήματα έδωσαν την εικόνα ότι ανήκει σε άνδρα.

Η περιγραφή του κ. Σφακιανάκη συγκλονίζει: “με κάλεσε στο τηλέφωνο ο χειριστής μηχανήματος της εταιρείας μου. Εκείνος είδε πρώτος το πτώμα. Βρισκόταν με το μηχάνημα σε σημείο με πάρα πολλά καλάμια και κάποια στιγμή θέλοντας να περάσει βλέπει ένα μπλε πλαστικό βαρέλι όρθιο και πήγε να το κάνει στην άκρη για να περάσει. Το βαρέλι έπεσε και από το στόμιο πετάχτηκε έξω το ανθρώπινο κεφάλι που παρά την κατάσταση που βρισκόταν, κατάλαβε αμέσως ότι ανήκει σε άνθρωπο. Λογικό να σοκαριστεί ο χειριστής αλλά το παλικάρι προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία του. Με κάλεσε στο τηλέφωνο και πήγα. Η εικόνα ήταν και για μένα σοκαριστική, ομολογώ. Δεν ήταν σκελετός, όπως αρχικά ακούστηκε, αλλά πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση. Φαινόταν πεντακάθαρα. Έχω τη βεβαιότητα ότι ανήκει σε άνδρα διότι φαινόταν καθαρά τα γένια του. Παρ’ ότι δεν έχω εμπειρία από τέτοια πράγματα, κατά την άποψη μου δεν ήταν πάνω από 40 ετών. Καλέσαμε την αστυνομία, ήρθαν τα παιδιά από την ασφάλεια και τους υποδείξαμε το σημείο. Ήρθε και ιατροδικαστής μετά. Κι εγώ κι ο χειριστής καταθέσαμε στην αστυνομία».

Σε ερώτηση για το εάν θα μπορούσε το βαρέλι να είχε παρασυρθεί από τον ποταμό και να το είχαν «πετάξει» στην όχθη τα ορμητικά νερά. Μας δίνει τη δική του εκδοχή λέγοντας ότι: «Στο σημείο που ήταν το βαρέλι, μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι δεν το κατέβασε ο ποταμός αλλά κάποιος ή κάποιοι το είχαν έντεχνα κρύψει μέσα στον καλαμιώνα, σας μιλώ για ένα δάσος από καλάμια που αν δεν κάναμε τις εργασίες καθαρισμού, το έργο που μας έχει αναθέσει η αντιπεριφέρεια, δεν θα βρισκόταν ποτέ. Κι επίσης από την εικόνα που είδα εικάζω πως πρέπει να είναι υπόθεση ενός ή ενός ήμισυ μήνα και στο διάστημα αυτό δεν υπήρχαν ορμητικά νερά στο ποτάμι. Αυτή είναι όμως δική μου άποψη».

Ο κ. Σφακιανάκης προχωρά σε μια ακόμη ανατριχιαστική αποκάλυψη λέγοντας ότι: «Το βαρέλι δεν ήταν μεγάλο και σίγουρα δεν χωρούσε ολόκληρος άνθρωπος μέσα. Εμείς είδαμε το κεφάλι και μέχρι τους ώμους. Ούτως ή άλλως είναι αδύνατον να χωρούσε ολόκληρο το σώμα ανθρώπου. Με άλλο τρόπο ναι θα χωρούσε και καταλαβαίνετε τι θέλω να πω….».

Σήμερα οι απαντήσεις του ιατροδικαστή

Για περαιτέρω ιατροδικαστική εξέταση η μουμιοποιημένη σορός παρελήφθη από γραφείο τελετών και μεταφέρθηκε στη μονάδα ιατροδικαστικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και ο ιατροδικαστής αναμένεται σήμερα να δώσει απαντήσεις τόσο από ανθρωπολογικής πλευράς (αν ανήκει σε άνδρα ή γυναίκα και κατά προσέγγιση ηλικία), όσο και ως προς τον προσδιορισμό του χρόνου θανάτου του θύματος.

«Θα περιμένουμε την εξέταση και την έκθεση του ιατροδικαστή για να κινηθούμε ανάλογα ως προς τις έρευνες μας, δηλαδή στην αναζήτηση της ταυτότητας του θανόντα και στην αναζήτηση των δραστών εάν πρόκειται για έγκλημα», ανέφερε στα Ρεθυμνιώτικα Νέα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνης Ρουτζάκης.

Σύμφωνα με το ίδιο, στο Ρέθυμνο δεν εκκρεμεί αναζήτηση άνδρα αγνοούμενου ούτε αναζήτηση σορού ανδρός, δεν έχει δηλωθεί εξαφάνιση κάποιου ατόμου. Αντίθετα, δεν έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα τα πτώματα δυο γυναικών από τη Βουλγαρία, οι οποίες δολοφονήθηκαν στο Ρέθυμνο πριν από τρία χρόνια και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2018, της 38χρονης Τόνια Ζόεβα και της 37χρονης Ντέσι Ιλίεβα.

Πηγή: creta24.gr/ Ρεθυμνιώτικα Νέα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ