Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕμβόλιο Κορονοϊού: Πως θα γίνεται ο εμβολιασμός κατ' οίκον

Εμβόλιο Κορονοϊού: Πως θα γίνεται ο εμβολιασμός κατ’ οίκον

Οικονομικά κίνητρα σε φαρμακοποιούς και γιατρούς για να βοηθήσουν

Διαπιστώνοντας τη χαμηλή συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εμβολιασμών κατ’ οίκον, το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην αύξηση των αμοιβών που προβλέπονται ενώ δίνει αντίστοιχο κίνητρο και σε φαρμακοποιούς για να κλείνουν ραντεβού.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας,

  • Φαρμακοποιοί και ιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού σε πολίτες με αμοιβή 10 ευρώ το ραντεβού
  • Από 3 ευρώ ανεβαίνει στα 20 ευρώ η αμοιβή των ιατρών για κάθε εμβολιασμό στο ιατρείο τους
  • Από 20 ευρώ ανεβαίνει στα 50 ευρώ η αμοιβή των ιατρών για κάθε εμβολιασμό κατάκοιτων συμπολιτών μας στα σπίτια τους

Τα κίνητρα δίνονται προκειμένου να μπορέσουν άτομα τα οποία δεν μπορούν να κινηθούν καθώς αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα υγείας να προστατευθούν από την επέλαση της επιδημίας.

Πως θα γίνεται ο εμβολιασμός κατ’ οίκον

Όπως είχε αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, την Τρίτη το πρωί άνοιξε η πλατφόρμα, έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να δηλώνουν τους πολίτες οι οποίοι έχουν δυσκολίες μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Η πιστοποίηση και η ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε γιατρό στην Ελλάδα, είτε δημόσιου, είτε ιδιωτικού τομέα.

Ενδεικτικά τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα. Είναι άτομα τα οποία έχουνε σοβαρό πρόβλημα λειτουργικότητά τους, και πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης. Πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό, είτε σε περιπτώσεις που έχουμε βαριά ψυχική νοητική νόσο, παραδείγματος χάρη, στις περιπτώσεις Αλτσχάιμερ.

Ο εμβολιασμός κατ’ οίκων θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτες γιατρούς, είτε από κινητά συνεργεία της Επιχείρησης Ελευθερία. Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εμβολιασμός κατ’ οίκον θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με την Επιχείρηση Ελευθερία, οι πολίτες προκειμένου να εμβολιάσουν κάποιον δικό τους άνθρωπο στο σπίτι θα πρέπει να κάνουν τα εξής:

1ο Βήμα: Ο κάθε πολίτης που επιθυμεί να πραγματοποιήσει το εμβολιασμό του ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ, θα πρέπει να έρθει σε επικοινωνία µε τον θεράποντα ιατρό του

2ο Βήμα: Ο ιατρός µε την σειρά του συμπληρώνει μια αίτηση εμβολιασμού για τον ενδιαφερόμενο πολίτη

3ο Βήμα: Αποστέλλεται ενημερωτικό μήνυμα (SMS) µε το ακόλουθο κείμενο: ”Το αίτημα σας για εμβολιασμό κατ’ οίκον καταχωρήθηκε. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τον ορισμό του ραντεβού σας”

4ο Βήμα: Ο πολίτης λαμβάνει κλήση από την Επιχείρηση ‘’Ελευθερία’’ µε σκοπό τον ορισμό ραντεβού

5ο Βήμα: Πραγματοποιείται επίσκεψη στο σπίτι του ωφελούμενου πολίτη για την πραγματοποίηση του εμβολιασμού

6ο Βήμα: Η διαδικασία ολοκληρώνεται µε την αποστολή ενημερωτικού μηνύματος (SMS) στο κινητό του πολίτη: ‘’Ολοκληρώσατε τον εμβολιασμό σας. Μετά από 1 μέρα μπορείτε να εκδώσετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο Gov.gr ή ΚΕΠ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ