Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΦιλιώ Πυργάκη: Η δύσκολη 10ετής μάχη της «αρχόντισσας του δημοτικού τραγουδιού» με...

Φιλιώ Πυργάκη: Η δύσκολη 10ετής μάχη της «αρχόντισσας του δημοτικού τραγουδιού» με τον καρκίνο

«Το πρωί έκανα τις χημειοθεραπείες και το βράδυ πήγαινα και τραγουδούσα», είχε δηλώσει 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η σημαντική εκπρόσωπος του δημοτικού τραγουδιού, Φιλιώ Πυργάκη.

Τον Μάιο, η Πυργάκη είχε χάσει, επίσης από καρκίνο, και τον σύζυγό της.

Την είδηση για τον θάνατό της, κοινοποίησε η τραγουδίστρια Μαρία Γιαννακά, με ανάρτησή της στο Facebook.

Τα τελευταία 10 χρόνια, έδινε μία πολύ σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Σε συνέντευξή της το 2018 στην εφημερίδα Espresso η «Βασίλισσα του δημοτικού τραγουδιού» είχε δηλώσει αποφασισμένη πως δεν πρόκειται να σταματήσει να παλεύει με την αρρώστια.

Συγκεκριμένα, είχε πει:«Πολεμάω με τον καρκίνο, δεν την κρύβω την αρρώστιά μου. Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όσους νοσούν από καρκίνο: Να μην το βάλουν κάτω, να παλέψουν και να έχουν αισιοδοξία. Για το μόνο που παρακάλεσα την Παναγία και έκανα πολλά τάματα είναι να με αφήσει λίγα χρόνια ζωντανή να ευχαριστηθώ τα εγγονάκια μου, την κόρη μου και τον άντρα μου, τίποτα άλλο δεν ζητάω από εκείνη. Δεν τον φοβάμαι τον καρκίνο. Τον πολέμησα, τον πολεμάω και θα τον πολεμήσω».

Μάλιστα, όταν της ανακοίνωσαν πρώτη φορά οι γιατροί ότι ήταν άρρωστη, στεναχωρήθηκε όπως ανέφερε, όμως δεν τα έβαλε κάτω: «Το πρωί έκανα τις χημειοθεραπείες και το βράδυ πήγαινα και τραγουδούσα. Τόσο πολύ ήθελα να τον νικήσω. Γύρω στις 4 όμως, τα ξημερώματα, δυστυχώς κατέρρεα».

Με δύναμη ψυχής, η σπουδαία κυρία του δημοτικού τραγουδιού είχε ευχαριστήσει τον κόσμο για την στήριξή του, αποδίδοντας στο κοινό της όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα:«Αυτός ο λαός με έκανε την Φιλιώ Πυργάκη, που ξέρετε όλοι».

Όπως φαίνεται, η μοίρα έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στην Φιλιώ Πυργάκη τον Μάιο, όταν έχασε τον άνδρα της, το στήριγμά της, από το ίδιο «θεριό». Όση δύναμη της είχε απομείνει, μάλλον «στράγγιξε» μαζί με τον χαμό του Δημήτρη Κωστόπουλου. Ο καρκίνος τελικά νίκησε και το «αηδόνι της παράδοσης», όπως την αποκαλούσε το κοινό της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ