Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΧαρδαλιάς: Τι απαντά στους Τούρκους για το επεισόδιο με τη Γαλατάσαραϊ στο...

Χαρδαλιάς: Τι απαντά στους Τούρκους για το επεισόδιο με τη Γαλατάσαραϊ στο αεροδρόμιο

Η τουρκική ομάδα προσγειώθηκε κανονικά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας αρνήθηκε να ακολουθήσει το εθνικό πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα, με αποτέλεσμα να μην της επιτραπεί η είσοδος και να αποχωρήσει

Ανακοίνωση για το ζήτημα που προέκυψε με την είσοδο της τουρκικής ομάδας, Γαλατασαράι, στην Ελλάδα, η οποία επρόκειτο να δώσει φιλικό με τον Ολυμπιακό το βράδυ της Τρίτης στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» εξέδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ η τουρκική ομάδα προσγειώθηκε κανονικά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας αρνήθηκε να ακολουθήσει το εθνικό πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα, με αποτέλεσμα να μην της επιτραπεί η είσοδος και να αποχωρήσει.

Τι απαντά ο Νίκος Χαρδαλιάς

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, «ο αυριανός φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Galatasaray δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής της Galatasaray εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β’ 7-7-2021 και σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κοροναϊού covid 19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου».

«Στην περίπτωση της Galatasaray το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε  rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία».

«Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας» αναφέρει ο κ. Χαρδαλιάς.

«Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Να μας ζητήσουν συγγνώμη οι Ελλήνες»

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από τη Γαλατάσαραϊ, η οποία -μεταξύ άλλων- αναφέρει πως οι παίκτες της ομάδας της αντιμετωπίστηκαν «με εξαιρετικά ακατάλληλο και αλαζονικό τρόπο».

«Δεν δεχόμαστε αυτήν τη στάση, την πρακτική και τη συμπεριφορά των Ελλήνων και των δυνάμεων ασφαλείας. Είναι η πρώτη φορά που η Γαλατασαράι, η οποία φέρει περήφανα την τουρκική σημαία στη φανέλα της και έχει εκπροσωπήσει την Τουρκία στην Ευρώπη πολλές φορές, υπέστη τέτοια έλλειψη σεβασμού» τονίζεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.

Μάλιστα, δεν διστάζουν… να απαιτήσουν «συγγνώμη από τις ελληνικές αρχές και τους αξιωματούχους για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ