Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤραγωδία στη Χίο: 43χρονος πυροσβέστης κατέρρευσε και πέθανε εν ώρα υπηρεσίας

Τραγωδία στη Χίο: 43χρονος πυροσβέστης κατέρρευσε και πέθανε εν ώρα υπηρεσίας

Δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου στην περιοχή για να τον πάει έγκαιρα στο νοσοκομείο – Ο άτυχος πυροσβέστης ήταν πατέρας δυο παιδιών

Ένα θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε στη Χίο με θύμα έναν 43χρονο πυροσβέστη, πατέρα 2 παιδιών, ο οποίος έχασε τη ζωή του, ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία στην περιοχή της Κατάβασης στην Αμανή (για βάρδια επιφυλακής), η οποία κατακάηκε τις προηγούμενες ημέρες από το πύρινο μέτωπο.

Ο άτυχος άνδρας, ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία – πιθανότατα από έμφραγμα – και σωριάστηκε στο έδαφος. Παρότι η γιατρός της περιοχής έσπευσε σχεδόν άμεσα στο σημείο, το νήμα της ζωής για τον 43χρονο κόπηκε πρόωρα αφού επί αρκετή ώρα, ελλείψει οδηγού ασθενοφόρου στο πολυδύναμο Ιατρείο της Βολισσού, έπρεπε να περιμένει ασθενοφόρο από τη Χίο.

Ο ένας και μοναδικός εθελοντής οδηγός του ασθενοφόρου της Βολισσού, που έχει σώσει πολλές ζωές στο παρελθόν, βρισκόταν στα Καρδάμυλα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανείς να οδηγήσει το όχημα έγκαιρα και να πάει τον πυροσβέστη στο νοσοκομείο.

ΕΚΑΒ: Δεν οφείλεται σε καθυστέρηση του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ ο θάνατος του πυροσβέστη

Δεν οφείλεται σε καθυστέρηση του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Χίου ο θάνατος του άτυχου πυροσβέστη, σύμφωνα με όσα επισημαίνουν από το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Το ασθενοφόρο κάλυψε την απόσταση των 60 λεπτών σε 40 λεπτά, σπεύδοντας αμέσως μόλις έλαβε κλήση να επιληφθεί του συμβάντος.

Επί του συγκεκριμένου περιστατικού δικαιοδοσία είχε το ασθενοφόρο του Πολυδύναμου Ιατρείου της Βολισσού που στερείται οδηγού βάρδιας.

Συνεπώς, για το συμβάν, αν κάτι θα πρέπει να εξετασθεί ως γεγονός, πέραν του αιφνίδιου συμβάντος (πιθανότατα πρόκειται για έμφραγμα μυοκαρδίου) που στέρησε τη ζωή στον 43χρονο άνδρα, είναι η έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στο Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού.

Πηγή: politischios

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ