Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΧίος: Οι πρώτες εικόνες από τη μεγάλη φωτιά – Δείτε απίστευτα πλάνα...

Χίος: Οι πρώτες εικόνες από τη μεγάλη φωτιά – Δείτε απίστευτα πλάνα μέσα από καναντέρ

Έχουν εκκενωθεί δύο οικισμοί – Τεράστια επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης φωτιά στη Χίο, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη προκειμένου μην επεκταθεί σε κατοικημένη περιοχή.

Ήδη έχει εκκενωθεί το χωριό Κατάβαση, όπου οι φλόγες «έγλειψαν» κυριολεκτικά τις αυλές σπιτιών χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ζημιές.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, δόθηκε εντολή για εκκένωση και της Σιδηρούντας καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή – έντασης 7 με 8 μποφόρ – «έσπρωξαν» τις φλόγες προς τα εκεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση φαίνεται να βελτιώνεται με το μέτωπο να είναι σε ύφεση.

Το πύρινο μέτωπο καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση και λίγα πεύκα πάνω από τον οικισμό της Κατάβασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή έχει ήδη καεί σε μεγάλο βαθμό στην πυρκαγιά του 2016.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η φωτιά πιθανολογείται ότι προήλθε από βλάβη στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ, φέρεται μάλιστα να ξεκίνησε μέσα στο οικισμό.

Δείτε τις προσπάθειες κατάσβεσης μέσα από τα καναντέρ:

Στο σημείο, επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Σάμου, 3 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη της Πυροσβεστικής.

Καθ’ οδόν βρίσκεται και αεροσκάφος της Πολιτικής Προστασίας με 25 πυροσβέστες του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΑΚ. Συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λιποθύμησε πυροσβέστης

Σύμφωνα με το politischios, ένας πυροσβέστης λιποθύμησε από εισπνοή καπνών και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περιοχές της Χίου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχουν μείνει η περιοχή της Αμανής και τα Ψαρά, λόγω ζημιάς στο ηλεκτρικό δίκτυο στην περιοχή της Κατάβασης.

Στην περιοχή βρίσκεται συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο όμως δεν μπορεί να προσεγγίσει προσώρας στο σημείο που έχει προκληθεί η ζημιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ