Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚορονοϊός: Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά μετά τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων (video)

Κορονοϊός: Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά μετά τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων (video)

Τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν καταγράψει… εκρηκτική άνοδο και ο κορονοϊός επανέρχεται στη ζωή μας δυναμικά κι επώδυνα.

Τα 1.797 νέα κρούσματα του 24ώρου σήμαναν συναγερμό κι όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το newsit.gr, ο υφυπουργός Προστασίας προχωρά σε έκτακτες ανακοινώσεις, με την διασκέδαση να βρίσκεται στο προσκήνιο μετά τα πολλά νέα κρούσματα από πάρτυ σε beach bar των νοτίων προαστίων της Αττικής.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως υπάρχει ανησυχία ειδικά για την μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα μας. «Όσοι είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν πολύ να νοσήσουν ακόμη και σοβαρά», είπε, μιλώντας για αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων.

Ο ίδιος είπε επίσης πως ιχνηλάτηση δείχνει ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν σε μικρότερες ηλικίες και μέσο όρο τα 27 έτη. Το τελευταίο διάστημα καταγράφησαν εκατοντάδες κρούσματα από χώρους διασκέδασης. Στον Νότιο Τομέα Αττικής η θετικότητα αυξήθηκε σημαντικά. Η θετικότητα πήγε στο 6,1% και στο 8,4% στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας αντίστοιχα, είπε χαρακτηριστικά.

«Εμβολιαστείτε άμεσα, ειδικά οι νεότεροι προστατέψτε τους ηλικιωμένους συγγενείς σας και κάντε τακτικά τεστ πριν από δραστηριότητες», τόνισε επίσης.

Από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που είχε ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης

Από την πρώτη παράβαση -και μάλιστα από την επόμενη μέρα- οι επιχειρήσεις θα βρίσκονται «φάτσα» με την αναστολή λειτουργίας είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μίλησε και για βαριά πρόστιμα.

Πιο συγκεκριμένα, με την πρώτη παράβαση θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας. Στη δεύτερη παράβαση 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας. Στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

Στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων εκ των υστέρων, με βάση υλικό που θα προκύπτει παράβαση (σ.σ. social media, βίντεο και καταγγελίες)».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ