Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣυνελήφθη στην Αθήνα ο χρηματιστής Πωλ Παπαδόπουλος για απάτες και πλαστογραφίες κατ’...

Συνελήφθη στην Αθήνα ο χρηματιστής Πωλ Παπαδόπουλος για απάτες και πλαστογραφίες κατ’ εξακολούθηση

Συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας ο μέχρι σήμερα άφαντος και διαβόητος στους χρηματιστηριακούς αλλά και άλλους επιχειρηματικούς κύκλους Παύλος (Πωλ) Παπαδόπουλος, καθώς σύμφωνα με πηγές εκκρεμούν σε βάρος του εντάλματα και καταδίκη για απάτες και πλαστογραφίες.

Ο συλληφθείς, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές και τελευταία για το σκάνδαλο της χρηματιστηριακής απάτης της Avenir (πρώην Ζήνων), είχε διαφύγει για ένα διάστημα στο εξωτερικό και εντοπίστηκε κρυπτόμενος στην Ελλάδα. Πληροφορίες θέλουν τον Κύπριο ψευτοεπιχειρηματία να έχει εμπλοκή και σε σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων κατά της υπό την εκκαθάριση της PQH Proton Bank, από την οποία κατάφερε να αντλήσει πολλά εκατομμύρια (27 εκατομ. ευρώ) για να χρηματοδοτήσει τα σκιώδη σχέδιά του, μέσω της Avenir χρησιμοποιώντας κατά την προσφιλή του τακτική παρένθετα πρόσωπα.

Στο σκάνδαλο της πτωχευμένης Avenir εμπλέκονται εκτός από τον βασικό πρωταγωνιστή που συνελήφθη και πολλά άλλα πρόσωπα, μεγαλοψευτομέτοχοι και μέλη του διοικητικού της συμβουλίου που ανακοίνωσαν στη χρηματιστηριακή αγορά μία ψευδή αύξηση ύψους 50 εκατομ. ευρώ και πλημμύρισαν την αγορά αντίστοιχης αξίας μετοχές που δεν είχαν κανένα αντίκρυσμα, μεγάλο μέρος των οποίων δόθηκαν και ως εξασφάλιση για την λήψη της χρηματοδότησης από την Proton Bank. Όπως επίσης εμπλέκονται και οι ορκωτοί ελεγκτές σε μία υπόθεση που έχει πολλά κοινά με αυτή των επίορκων ορκωτών της Folie Folie.

Η υπόθεση της Avenir από πληροφορίες μας βρίσκεται ήδη υπό καθυστερημένη διερεύνηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και στην ποινική δικαιοσύνη και η σύλληψη του Παπαδόπουλου μπορεί να σημάνει ραγδαίες εξελίξεις σε μια υπόθεση που είχε μείνει στη σκιά για περίπου μια δεκαετία. ‘Όμως «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» και τα 50 εκατομμύρια δεν είναι λίγα.

Αναμένουμε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τον κ. Εισαγγελέα που έχει επιληφθεί καθώς και την PQH να κάνουν τη δουλειά τους ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω ολιγωρία, όπως αυτή που είδαμε στην Folie Folie, στην εξασφάλιση των αποδείξεων και τον εντοπισμό των ενόχων.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ