Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠανελλήνιες 2021: Δεν απεργούν αύριο οι καθηγητές - Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Πανελλήνιες 2021: Δεν απεργούν αύριο οι καθηγητές – Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Εξαίρεση από την απεργία της 16ης Ιουνίου όσων εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων

Δεν απεργούν τελικά οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίες ξεκίνησαν χθες, 14 Ιούνιου.

Όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων»

Υπενθυμίζεται πως η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για αύριο Τετάρτη, δεύτερη μέρα των πανελληνίων εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων. 

Μετά την ανακοίνωση της απεργειακἠ κινητοποίησης, υπήρξε έντονη ανησυχία για την παρακώλυση της ομαλής εξέλιξης της διαδικασίας των Πανελληνίων, γι’αυτό και η ίδια η ΟΛΜΕ αιτήθηκε την εξαίρεση των καθηγητών από την απεργία. 

Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως είχε καταθέσει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατεπείγουσα αγωγή κατά των καλούντων σε απεργία «με μοναδικό σκοπό να διασφαλισθεί – στο αναγκαίο και αναλογικό μέτρο – ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δεν θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ