Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΥπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19

Υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19

Καταψήφισαν ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ και ΜέΡΑ25

Υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη θέσπιση του ψηφιακού πιστοποιητικού Covid-19 και ειδικότερες εγγυήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Υπέρ τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ενώ το καταψήφισαν ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ και ΜέΡΑ25.

«Το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 για την διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών (…) θα δώσει τη δυνατότητα να ενισχυθεί ο τουρισμός και ταυτόχρονα η ελληνική οικονομία» δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο ίδιος σχολίασε πως είναι πολύ σημαντικό ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό γίνεται με ταχύτητα και απόλυτη αξιοπιστία», ενώ, χαρακτήρισε «μίζερη την αντιπολιτευτική κριτική που ακούστηκε.»

«Δεν αξίζει αυτή η άρνηση απέναντι στους Έλληνες που προσπαθούν και αγωνίζονται για ένα μέτρο που πρότεινε η Ελλάδα και θέσπισε η ΕΕ, με στόχο να διευκολυνθούν οι πολίτες στους μετακινήσεις τους και να ενισχυθεί ο τουρισμός», πρόσθεσε ο κ. Γεωργαντάς και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι δεν αναγνωρίζει το λάθος του, ότι είχε κάνει λάθος εκτίμηση για το ψηφιακό πιστοποιητικό.

«Να θυμίσω ότι ο κ. Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει πιστοποιητικό ανωριμότητας τη πρόταση του έλληνα πρωθυπουργού ενώ αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα πρωτοπορεί. Δεν πρέπει να το βλέπουμε στενά κομματικά γιατί ο κόσμος θέλει να καινοτομεί η χώρα και να δίνει παραδείγματα», υπογράμμισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Κλείνοντας, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 έγινε με την αρωγή της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που συμφώνησε ότι τα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών είναι «επαρκέστατα».

Πηγή: lifo gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ