Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣτέγαση Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε… Δημοτικό Σχολείο

Στέγαση Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε… Δημοτικό Σχολείο

Στο Διδυμότειχο

Ο υφ. Παιδείας Άγγελος Συρίγος συμφώνησε με την πρόταση του Δήμου, στην Ηλεία είχαν πρόβλημα οι υποδομές… 

Ενώ το υπουργείο Παιδείας «διαρρηγνύει τα ιμάτιά» του για τις υποδομές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ηλείας (και ειδικά του Πύργου), στο Διδυμότειχο τάζει… Τμήματα που θα στεγαστούν σε Δημοτικό Σχολείο!

Αποκαλυπτική για το θέμα είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος  Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιφέρειας Διδυμοτείχου για τη μεταστέγαση του 3ου Δημοτικού Σχολείου, προκειμένου το κτίριο να παραχωρηθεί για χρήση από τα πανεπιστημιακά τμήματα Νοσηλευτικής και Ψυχολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 το προεδρείο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιφέρειας Διδυμοτείχου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, με θέμα την πρόταση μεταστέγασης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου, προκειμένου το κτίριο να παραχωρηθεί βραχυπρόθεσμα για χρήση από τα πανεπιστημιακά τμήματα Νοσηλευτικής και Ψυχολογίας του ΔΠΘ.

Στην συνάντηση ο κ. Χατζηγιάννογλου μας παρουσίασε το ιστορικό των εξελίξεων και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πρόταση. Έτσι σύμφωνα με τον ίδιο:

• Σε επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας κ. Α. Συρίγου στον Δήμο κατόπιν συνοδείας τοπικών βουλευτών, του ζητήθηκε κτίριο άμεσα. Που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την εγκατάσταση των πανεπιστημιακών τμημάτων. Έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες για την κατασκευή Πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων. Σε διαφορετική περίπτωση το υπάρχον τμήμα Νοσηλευτικής θα φύγει από την πόλη και της Ψυχολογίας δε θα δημιουργηθεί ποτέ.

• Δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα κτίρια στο Δήμο που να πληρούν τις προϋποθέσεις που έθεσε ο Υφυπουργός ούτε χρόνος προετοιμασίας κάποιου.

• Η μεταστέγαση θα είναι προσωρινή και δόθηκε η υπόσχεση πως θα διαρκέσει μόνο 1 έτος.

• Η μεταστέγαση θα είναι προσωρινή και δόθηκε η υπόσχεση πως θα διαρκέσει μόνο 1 έτος.

• Το κτίριο που θα μεταφερθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί θα είναι έγκαιρα έτοιμο.

• Τέλος αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος αυτής της πρότασης την οποία σκοπεύει να φέρει για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης ειπώθηκε ότι το μαθητικό δυναμικό του Δήμου μειώνεται και πως αργά ή γρήγορα, μέσα στα επόμενα χρόνια, θα οδηγηθούμε σε αναστολή λειτουργίας κάποιας σχολικής μονάδας».

Καταρρέουν τα «επιχειρήματα» του υπουργείου

Ακολούθως ο Σύλλογος εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στη μετεγκατάσταση, ωστόσο το ζήτημα είναι πως ο κ. Συρίγος δέχεται να στεγαστούν τα νέα τμήματα σε… Δημοτικό Σχολείο. Μέρα με την ημέρα τα «επιχειρήματα» του υπουργείου Παιδείας για την «αρπαγή» των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ηλείας καταρρέουν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα…

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ