Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣτη Θράκη ο Τσαβούσογλου: Σε επαγρύπνηση η Αθήνα για τις κινήσεις του...

Στη Θράκη ο Τσαβούσογλου: Σε επαγρύπνηση η Αθήνα για τις κινήσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ

Τα βλέμματα της Αθήνας είναι στραμμένα στη Θράκη σήμερα, όπου αναμένεται η ιδιωτική επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η άφιξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα πραγματοποιείται στη σκιά των δημόσιων τοποθετήσεών του περί «τουρκικής μειονότητας» στη συγκεκριμένη περιοχή, γεγονός που πυροδοτεί αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της ελληνικής διπλωματίας όσο και από τους πομακικούς συλλόγους που ήδη τον έχουν χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο.

Το ζητούμενο είναι εάν ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας θα επιχειρήσει να οδηγήσει σε περαιτέρω πόλωση το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κατά την επίσκεψή του στη Θράκη, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι έπεται, αμέσως μετά, η σύναντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Σε αυτή τη συνάντηση θα παρίσταται ο ο Λεβέντ Σαδίκ, γιος του πρώην βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ ο οποίος έχει θεωρείται πρόσωπο με ιδιαίτερη σημασία για την Τουρκία στην περιοχή. Εν συνεχεία, ο κ. Τσαβούσογλου θα επισκεφτεί το μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής.

Εξάλλου, στις 13:30, θα συνταντηθεί με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας και θα παραθέσει γεύμα στο χωριό Θάμνα, όπου, κατά πληροφορίες, έχουν προσκληθεί μειονοτικοί βουλευτές.

Αμέσως μετά, ο κ. Τσαβούσογλου θα επισκεφτεί τάφο του Αχμέτ Σαδίκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ