Άγιο Φως: Χωρίς τυμπανοκρουσίες η υποδοχή του στην Ελλάδα – Όλο το σχέδιο για τη μεταφορά του

Με το τελετουργικό που υπαγορεύεται από τις έκτακτες επιδημιολογικές συνθήκες θα γίνει η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην χώρα μας ενώ έχει προετοιμαστεί με κάθε λεπτομέρεια το σκέλος που αφορά στη μεταφορά του στις μητροπόλεις όλης της χώρας με ειδικές πτήσεις.

Όπως εξηγούσαν στο CNN Greece αρμόδιες πηγές, κατά την άφιξη του κυβερνητικού αεροσκάφους στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών δεν θα στηθεί το σκηνικό άλλων ετών με τα μικτά αγήματα και τις μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων και τις υπόλοιπες πρόνοιες της σχετικής εθιμοτυπίας. Σημείωναν ότι η απόδοση τιμών θα γίνει χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά με την σεμνότητα που αρμόζει στην ειδική περίσταση λόγω της πανδημίας.

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής που θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα και θα παραστεί στην τελετή της αφής του Αγίου Φωτός θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης.

Εν συνεχεία και με έξοδα δυο αεροπορικών εταιρειών, όπως κατά παραδοσιακά γίνεται, μια μικρή «μοίρα» δώδεκα πολιτικών αεροσκαφών, θα μεταφέρει το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα και σε άλλες πόλεις ανά την επικράτεια.

«Πέρυσι το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου. Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης μιλώντας το πρωί στο Mega.

Υπενθύμισε δε ότι προηγήθηκαν εντατικές διαβουλεύσεις με τις Ισραηλινές αρχές:

«Θα πάω να παραλάβω το Άγιο Φως. Οι ισραηλινές αρχές είχαν κάποια δεδομένα, όπως και πέρυσι, που έλεγαν ότι και πάλι δε θα μπορούσαμε να πάμε και θα στέλναμε μόνο ένα αεροσκάφος για να πάρει το Άγιος Φως. Μετά από πιέσεις μας, οι αντιστάσεις τους κάμφθηκαν»

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ