«Ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή Ήλιδας για τα αποτελέσματα των αναλύσεων covid-19 και το ιικό φορτίο στα λύματα της Αμαλιάδας»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ”

Πολλές είναι οι συζητήσεις που γίνονται στην πόλη της Αμαλιάδας το τελευταίο 24ωρο, σχετικά με αρνητικές αναλύσεις που φαίνεται να έχουν γίνει στα λύματα της πόλης για να διαφανεί το ιικό φορτίο του COVID-19 και, μάλιστα, φέρεται να έχει αποκρύψει από τους πολίτες η Δημοτική Αρχή.

Βάση των σχετικών “ψιθύρων”, οι αναλύσεις έχουν γίνει την εβδομάδα που μας πέρασε και δείχνουν ότι, η ερχόμενη περίοδος θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την περιοχή μας.

Μετά από αυτές τις πληροφορίες που διαρρέουν, είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε μια σειρά από ερωτήματα.

Κύριε Δήμαρχε,                                                           

Υπάρχουν όντως αυτές οι αναλύσεις με τα αρνητικά για τον Δήμο μας στοιχεία και γιατί δεν τα κάνατε γνωστά από την πρώτη στιγμή στους πολίτες;

Αν υπάρχουν οι μετρήσεις, γιατί δεν ζητήσατε αυστηρότερα μέτρα από τον ΕΟΔΥ για τις ημέρες που διανύουμε;

Επίσης, αν ισχύουν, ζητήσετε την σύμφωνη γνώμη του ΕΟΔΥ και των υπολοίπων αρμοδίων υπηρεσιών της Πολιτείας για να διεξαχθεί -όπως και έγινε- κανονικά και σε πλήρη σύνθεση η λαϊκή αγορά του Σαββάτου;

Γιατί δεν ενημερώσατε το Δημοτικό Συμβούλιο και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τις συγκεκριμένες αναλύσεις;

Τι προτίθεστε να πράξετε έστω και την ύστατη στιγμή, αν -επαναλαμβάνουμε- ισχύουν τα όσα ακούγονται περί δυσμενών μετρήσεων;

Κύριε Δήμαρχε,

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι, τέτοια θέματα δεν μπορούν να αιωρούνται πάνω από την πόλη και η Δημοτική Αρχή να μην παίρνει από την πρώτη στιγμή θέση.

Παρακαλούμε ενημερώστε άμεσα αν ισχύουν ή όχι τα όσα ακούγονται, τους συμπολίτες μας και τα μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις θα πρέπει να δείχνουμε την κοινωνική μας συνοχή και ο καθένας ξεχωριστά την κοινωνική του ευθύνη.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ