Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜε δείκτη υγειονομικής ασφάλειας και πράσινο αποτύπωμα τα μικρά νησιά μας

Με δείκτη υγειονομικής ασφάλειας και πράσινο αποτύπωμα τα μικρά νησιά μας

Ο εμβολιασμός στα ελληνικά νησιά συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς διαμορφώνοντας προϋποθέσεις για το δυνατόν ασφαλές τουριστικό καλοκαίρι. Μάλιστα αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλά από αυτά τα νησιά αποτελούν ακόμη οικολογικούς παραδείσους με παρθένο περιβάλλον, ουσιαστικά αναλλοίωτο από την κακώς νοούμενη τουριστική ανάπτυξη, το εγχείρημα του εμβολιασμού αποκτά πολλαπλό περιεχόμενο. 

Καστελόριζο: το ανατολικότερο σημείο της Ελλάδας. Ανήκει στην άγονη γραμμή και εκπέμπει κοσμοπολίτικη αίγλη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον βρετανικό  Guardian, τουλάχιστον 69 ελληνικά νησιά θα έχουν εμβολιάσει το σύνολο του πληθυσμού τους, εν όψει και της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν.

Έτσι, με εχέγγυα υγειονομικής ασφάλειας, με θέλγητρο ταξιδιού το μοναδικό φυσικό νησιωτικό τοπίο και με οδηγό τις προσφορές σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια της Let’sFerry , τα νησιά που είναι μια ανάσα από τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη ή  την Καβάλα έρχονται πιο κοντά για μοναδικές αποδράσεις με το άνοιγμα των ταξιδιών.

Ψαρά: το ιστορικό νησί του Βορείου Αιγαίου,  με άγρια ομορφιά και ήρεμη ατμόσφαιρα.

«Έχουμε τόσο πολλά μικρότερα νησιά. Ακριβώς επειδή είναι τόσο δύσκολο να φτάσουν οι προμήθειες εκεί, έχουμε αποφασίσει να εμβολιάσουμε ολόκληρο τον πληθυσμό τους με τη μία, με στόχο όταν αρχίσουν να δέχονται τουρίστες, οι μόνιμοι κάτοικοι να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και προστατευμένοι», είπε στη βρετανική εφημερίδα ο Μάριος Θεμιστοκλέους, υπεύθυνος στο υπουργείο Οικονομικών για το πρόγραμμα εμβολιασμών των νησιών.

Σίκινος:  νησί των νοτίων Κυκλάδων που θα μας κερδίζει με τις φυσικές ομορφιές του και τις δημιουργίες των ανθρώπων του.

Με τη βοήθεια του στρατού, χιλιάδες εμβόλια θα φτάσουν σε μακρινά νησιά τις επόμενες εβδομάδες. Αεροπλάνα, ελικόπτερα και σκάφη του λιμενικού συμμετέχουν στην επιχείρηση, μαζί με φαντάρους, στελέχη της πολιτικής προστασίας και αστυνομικούς.

Η Ικαρία και το Καστελόριζο στο Αιγαίο και το Μεγανήσι, ο Κάλαμος και ο Καστός στο Ιόνιο είναι ήδη Covid-free, έχει εμβολιαστεί δηλαδή όλος ο πληθυσμός τους. Τα νέα από το Καστελόριζο, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μιας και οι 520 κάτοικοι έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Τα μέτρα βέβαια ισχύουν κανονικά, όπως οι μάσκες και ο περιορισμός κυκλοφορίας, όμως η ψυχολογία έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Χωρίς να υπάρχει εφησυχασμός, όλοι τηρούν τα μέτρα και περιμένουν να αρθεί το lockdown για να επιστρέψουν στους χαλαρούς ρυθμούς του νησιού τους.

Σχοινούσα: μαγευτικές παραλίες πεντακάθαρα νερά και πανέμορφα κυκλαδίτικα τοπία

 Μέχρι να ανοίξει η τουριστική περίοδος, θα έχουν  χτίσει ακόμα περισσότερα νησιά ένα τείχος υγειονομικής θωράκισης. Μάλιστα η ζήτηση φέτος για την Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερη από άλλες χρονιές. Αφενός γιατί η χώρα μας αποτελεί σταθερά έναν δημοφιλή προορισμό, αφετέρου επειδή οι ταξιδιώτες νιώθουν πιο ασφαλείς σε έναν προορισμό όπου οι κάτοικοι είναι εμβολιασμένοι. Τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι τουρίστες, στερήθηκαν το προνόμιο του να ταξιδεύουν ελεύθερα τον τελευταίο χρόνο, με αποτέλεσμα να διψούν για νέες περιπέτειες. Με το ανανεωμένο της site, τις σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες κρατήσεων που παρέχουν την πιο διασκεδαστική εμπειρία ταξιδιού σε όλους, η Let’sFerry σαλπάρει πανέτοιμη για το ερχόμενο καλοκαίρι!

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, επίσης οι εμβολιασμοί προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, με αποτέλεσμα ο εγχώριος τουρισμός να μην εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης και διασποράς του ιού.

Τι γίνεται όμως με όσους έρθουν από χώρες του εξωτερικού; Τα αρμόδια υπουργεία, οι φορείς, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ταξιδιωτικές εταιρείες προσπαθούν να καταλήξουν σε κοινή τακτική για το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σημαντικό είναι να εμβολιαστούν και οι εργαζόμενοι του κλάδου αλλά και να γίνονται rapidtests όπου χρειάζεται και με ευελιξία. Είναι ο μόνος τρόπος να γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα και να ζωντανέψει ξανά ο πληγωμένος τομέας του τουρισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ