Συγκέντρωση έξω από το αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα

Μέλη από τις Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ηλεία. Πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα, την Δευτέρα το μεσημέρι.

Για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων, που παλεύουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τις δυσκολίες μέσα στο στρατόπεδο. Η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που έχει κλείσει όλον τον κόσμο εδώ και μήνες μέσα στα σπίτια του. Στέρησε σε πολλούς στρατευμένους τις άδειες και τις εξόδους που έχουν ανάγκη. Αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας στις μονάδες, να προσλάβει όλο το απαιτούμενο υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία. Να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας που θησαυρίζει εν μέσω πανδημίας σε βάρος του λαού.

Την ώρα που επικαλούνται τη φύλαξη της παραμεθορίου για την αύξηση της θητείας. Χώνουν τον λαό της χώρας μας ακόμα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς που βρωμάνε μπαρούτι στην περιοχή. Για να εξυπηρετήσουν ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους. Που σκοπό έχουν να βάλουν χέρι στη μοιρασιά της ενεργειακής πίτας και των θαλάσσιων δρόμων μεταφοράς.

Σήμερα ξεκίνησε η στρατιωτική άσκηση Ηνίοχος στην οποία συμμετέχουν ένοπλες δυνάμεις από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα αποτελεί πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για το λαό της περιοχής. Συνιστά πρόβα πολέμου. Είναι ενταγμένη στην παραπέρα αναβάθμιση των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, που μετατρέπει ολόκληρη τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα το λαό μας σε στόχο αντιποίνων.

Απομονώνουμε τις φωνές που κρύβουν πως για το μοίρασμα της πίτας των αγορών και των πηγών Ενέργειας χύνεται αίμα αθώων, διαλύονται οικογένειες και ξεσπιτώνονται λαοί ολόκληροι, ενέργειες και πράξεις οι οποίες ανοίγουν τον δρόμο και το “επενδυτικό ενδιαφέρον” σε ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους και στηρίζουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

– Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

– Να κλείσουν τώρα η Σούδα και όλες οι ξένες βάσεις.

Με τη δύναμή μας, με την αλληλεγγύη μας, σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και τη ζωή που μας αξίζει!

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ