Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΔολοφόνια Καραϊβάζ: Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου και...

Δολοφόνια Καραϊβάζ: Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου και η χαριστική βολή

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας για να εντοπίσουν τους δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος έπεσε νεκρός το μεσημέρι της Παρασκευής κοντά στο σπίτι του, στον Άλιμο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας, οι αδίστακτοι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο, είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, φορούσαν ρούχα στρατιωτικής παραλλαγής και επέβαιναν σε σκούτερ, ο κυβισμός του οποίου δεν έχει γίνει γνωστός.

Δεκατρείς σφαίρες και… χαριστική βολή


Όλα δείχνουν ότι η άγρια δολοφονία που εκτυλίχθηκε μέρα-μεσημέρι σε κατοικημένη περιοχή ήταν καλά σχεδιασμένη. Ο συνεπιβάτης πυροβόλησε αρχικά εν κινήσει και στη συνέχεια κατέβηκε και πυροβόλησε εναντίον του άτυχου δημοσιογράφου από κοντινή απόσταση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο εκτελεστής έριξε και χαριστική βολή στον δημοσιογράφο, ο οποίος δέχτηκε την επίθεση την ώρα που είχε βγει από το αυτοκίνητό του και έμπαινε στην είσοδο της πολυκατοικίας που έμενε.

Σημειώνεται ότι οι κάλυκες που περισυνελέγησαν είναι 13, με τη μία σφαίρα να καρφώνεται στο πίσω μέρους του αυτοκινήτου του δημοσιογράφου.

Το ΙΧ του Γιώργου Καραϊβάζ με τρύπες από σφαίρες, μεταφέρεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως, όπως διευκρινίστηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν είχε αναφέρει ποτέ στην Αστυνομία απειλές σε βάρος του, ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία.

Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών


Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που θα ανοίξουν ενδεχομένως τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.
Οι αστυνομικοί της Ομάδας Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής χαρτογραφούν τη διαδρομή του δημοσιογράφου από το Star στην Κηφισιά μέχρι το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν βίντεο με ύποπτα οχήματα που πιθανώς τον παρακολουθούσαν. Παράλληλα, σαρώνουν και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αναζητώντας τυχόν ύποπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Τα δύο σενάρια


Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν οι δύο φυσικοί αυτουργοί, να είχαν και συνεργούς, οι οποίοι είτε παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ από τη στιγμή που έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, είτε έδωσαν το «σύνθημα» για την άφιξή του στο σημείο της ενέδρας.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, οι φυσικοί αυτουργοί να ακολουθούσαν τον δημοσιογράφο ή να γνώριζαν τόσο καλά το πρόγραμμά του, που περίμεναν κοντά στο σπίτι του για να τον δολοφονήσουν.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ


Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έχει συγκλονίσει τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός συντάκτης πολλά χρόνια, από τη δεκαετία του ’90, και, εκτός από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, ήταν διαχειριστής και στην ιστοσελίδα bloko.gr. Είχε εργαστεί επίσης πολλά χρόνια στην τηλεόραση του «Αντέννα», απ’ όπου έφυγε το 2017. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Το σημείο που δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ


Δείτε βίντεο του iefimerida.gr από το σημείο που δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ:


Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ το μεσημέρι της Παρασκευής βρισκόταν στο τηλεοπτικό στούντιο της εκπομπής του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», όπου είχε συνομιλία με τον Απόστολο Λύτρα, συνήγορο της 35χρονης Ιωάννας, με θέμα την πρόταση του εισαγγελέα να δικαστεί η δράστις της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Δείτε τα τελευταία τηλεοπτικά λεπτά του Γιώργου Καραϊβάζ, όπως τα ανέβασε -λίγα λεπτά πριν γίνει γνωστή η είδηση της δολοφονικής επίθεσης- ο επίσημος λογαριασμός της εκπομπής στο Facebook.

Μόλις τελείωσε την εκπομπή, ο Γ. Καραϊβάζ επέστρεψε σπίτι του, περίπου στις 14:15. Εκεί δύο άνδρες, που επέβαιναν σε σκούτερ, του είχαν στήσει ενέδρα, αδειάζοντας πάνω του μια γεμιστήρα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ