Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑδέσποτα βόδια καταστρέφουν καλλιέργειες στην Τριπύλα

Αδέσποτα βόδια καταστρέφουν καλλιέργειες στην Τριπύλα

Ολοκληρωτικές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες στην ορεινή Κοινότητα Τριπύλας του Δήμου Τριφυλίας προκαλούν ανεξέλεγκτα «αδέσποτα» βοοειδή που κινούνται ελεύθερα στην περιοχή.

Η κατάσταση φαίνεται πως έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς τα βοοειδή σε ημιάγρια κατάσταση καταστρέφουν ό,τι βρουν στο πέρασμά τους. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, καθώς παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί λύση.

Κάτοικος από το χωριό Ραυτόπουλο που επικοινώνησε με την «Ε» μας επισήμανε ότι η κατάσταση είναι απελπιστική, καθώς τα ζώα καταστρέφουν τα πάντα. Μάλιστα στον ίδιο και την οικογένειά του έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 100 ρίζες ελιές. Οπως μας είπε, από πέρυσι έχουν απευθυνθεί στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας και στο Δήμο Τριφυλίας, έχοντας θέσει το ζήτημα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σωτήρη Μπακούρο, όμως λύση δεν έχει βρεθεί και οι καταστροφές συνεχίζονται. Ανέφερε ότι τα ζώα κινούνται αδέσποτα και πολλαπλασιάζονται, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνεται συνεχώς εντονότερο και ζητούν να ληφθούν μέτρα και να δοθεί μια λύση.

Να σημειωθεί πως την αρμοδιότητα διαχείρισης των ζώων αυτών την έχει κατά κύριο λόγο ο δήμος, καθώς είναι αδέσποτα και κανείς δεν εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης τους.

πηγη: eleftheraionline.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ