Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΟΣΔΕ: Συνεχίζει να προκαλεί ανησυχίες και ερωτηματικά η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΣΔΕ: Συνεχίζει να προκαλεί ανησυχίες και ερωτηματικά η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Τη διαβεβαίωση ότι οι Πύλες του ΟΣΔΕ θα ανοίξουν στις 15 Απριλίου έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της «ΥΧ» ότι η διαδικασία υποβολής ΕΑΕ έτους 2021 θα είναι διάρκειας μόλις 60 ημερών.

Ωστόσο, λίγες μόλις ώρες μετά τη διαβεβαίωση του υπουργού, ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποφάσισε να δώσει παράταση έως και την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου τα μεσάνυχτα στη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πιστοποίηση νέων ΚΥΔ, καθώς και στην προσκόμιση των δικαιολογητικών για παράταση της πιστοποίησης των υφιστάμενων ΚΥΔ.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία έπρεπε να ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2021.

Κύκλοι του ΥΠΑΑΤ δεν παραλείπουν να τονίζουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ασκεί την πολιτική εποπτεία των Οργανισμών και ότι ο εκάστοτε πρόεδρος και οι εκάστοτε διοικήσεις των Οργανισμών, και άρα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ευθύνονται για τη σύννομη, απρόσκοπτη και έγκαιρη πληρωμή των αγροτών.

Την ίδια άποψη, όμως, δεν φαίνεται να συμμερίζεται και ο κόσμος, καθώς η απόφαση χορήγησης παράτασης από τον πρόεδρο του Οργανισμού όχι μόνο αιφνιδίασε τους άμεσα εμπλεκόμενους, αλλά προκάλεσε και έντονες ανησυχίες για το πού αποσκοπούν τέτοιου είδους κινήσεις.

Η ανησυχία είναι ακόμη μεγαλύτερη εάν συνυπολογιστεί ότι τα χρονικά περιθώρια για την εκκίνηση του ΟΣΔΕ φέτος έχουν στενέψει ανησυχητικά, και μάλιστα υπό συνθήκες πανδημίας, και ότι, σε κάθε περίπτωση, εάν η διαδικασία καταρρεύσει, ποιος θα πληρώσει περίπου 2 δισ. ευρώ ενισχύσεων σε 650.000 Έλληνες αγρότες;

ΠΗΓΗ: ypaithros.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ