Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠώς ψωνίζουμε από Δευτέρα: SMS στο 13032, τρεις ώρες διορία – ...

Πώς ψωνίζουμε από Δευτέρα: SMS στο 13032, τρεις ώρες διορία – Eπιτρέπονται οι αγορές σε άλλο δήμο

Αναλυτικός οδηγός – Μπλόκο σε Θεσσαλονίκη Αχαΐα και Κοζάνη

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Απριλίου, ανοίγει ξανά το λιανεμπόριο στη χώρα, με αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες.

Τα καταστήματα -με εξαίρεση προς το παρόν τα εμπορικά κέντρα- θα ανοίξουν τις πύλες τους με τη μέθοδο του click in shop και του click away.

Οι πολίτες για να μεταβούν στο κατάστημα που έχουν κλείσει το ραντεβού τους, θα πρέπει να στέλνουν SMS στο νέο κωδικό 13032, μόνο μία φορά την ημέρα και οι αγορές θα έχουν χρονική διάρκεια έως τρεις ώρες. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 ατόμων κατά περίπτωση.about:blank

Πώς θα κλείνουμε το ραντεβού στα καταστήματα

Όταν κλείνεις ραντεβού θα πρέπει να έχεις απαντητικό sms ή mail από το κατάστημα, ως επιβεβαίωση για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος, ενώ δεν θα μπορείς να στείλεις δεύτερο sms για ψώνια, μέσα στην ημέρα.

Το άνοιγμα αφορά σε όλα τα καταστήματα, εκτός από αυτά σε mall και τα πολυκαταστήματα.

Υπογραμμίζεται ότι, επιτρέπεται κανονικά η μετακίνηση από δήμο σε δήμο εάν πρόκειται για αγορές σε καταστήματα.

Επισημαίνεται ότι το άνοιγμα στα σχολεία και στα πολυκαταστήματα θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα θα ανοίξουν κάποιες τάξεις από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου.

Μπλόκο σε Θεσσαλονίκη Αχαΐα και Κοζάνη

Αρνητική ήταν η εισήγηση των λοιμοξιολόγων, όσον αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο αλλά και το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε τρεις περιοχές.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή εισηγήθηκε να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα καθώς αλλά και να μην επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις στις ίδιες τρεις περιοχές.

πηγη: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ