Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΈνωση Εισαγγελέων: Να γίνει κατ’ εξαίρεση εμβολιασμός στους δικαστικούς

Ένωση Εισαγγελέων: Να γίνει κατ’ εξαίρεση εμβολιασμός στους δικαστικούς

Την ασφαλή επαναλειτουργία των δικαστηρίων ζητά η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με τον κατ´ εξαίρεση εμβολιασμό των δικαστικών λειτουργών με επιστολή της προς τους αρμόδιους φορείς (υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας και Επιτροπή Εμβολιασμών).

Οι εισαγγελείς επισημαίνουν πως η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων γεννάει ανησυχία για την «την διάδοση της νόσου σε περιβάλλον συνωστισμού, όπως οι αίθουσες και οι διάδρομοι των δικαστικών καταστημάτων» την στιγμή που προαναγγέλεται η πλήρης λειτουργία των δικαστηρίων από την 5η Απριλίου.

Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος:

«Με δεδομένη τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων COVID-19 κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η προαναγγελθείσα  πλήρης λειτουργία των δικαστηρίων από την 5η Απριλίου 2021 γεννά ανησυχία για την διάδοση της νόσου σε περιβάλλον συνωστισμού, όπως οι αίθουσες και οι διάδρομοι των δικαστικών καταστημάτων.

Η πλήρης αλλά και ασφαλής λειτουργία των Δικαστηρίων είναι εθνική επιταγή και κάθε περαιτέρω καθυστέρηση υλοποίησής της επιτείνει το ήδη οξύτατο πρόβλημα των αργών ρυθμών απονομής της Δικαιοσύνης, με συνέπεια την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών και επιχειρήσεων.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος από πολλών μηνών έχει ζητήσει επανειλημμένα  αρμοδίως, αλλά χωρίς αποτέλεσμα,  τον κατ’ εξαίρεση  εμβολιασμό (από τα αδιάθετα εμβόλια) των λειτουργών της Δικαιοσύνης, ώστε να καταστεί δυνατή η ασφαλής και πλήρης επαναλειτουργία όλων των Δικαστηρίων της Χώρας.

Σήμερα, εν όψει της επικείμενης πλήρους λειτουργίας της Δικαιοσύνης, τονίζουμε και ζητούμε για πολλοστή φορά δημόσια, την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού όλων των λειτουργών της, αλλά και της λήψης των ενδεδειγμένων σύμφωνα με τα επιστημονικά πρότυπα μέτρων, για την προστασία από τον κίνδυνο μετάδοσης της πανδημίας, πολιτών, διαδίκων, δικηγόρων και εργαζομένων στις δικαστικές υπηρεσίες»

Πηγή: newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ