Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αύριο: Όλη η εισήγηση για εμπόριο, σχολεία και μετακινήσεις

Συνεδριάζει αύριο εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει για ην διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της θεωρεί οτι το υπάρχον πλαίσιο πρέπει να αναθεωρηθεί καθώς έχουν προκύψει άλλα στοιχεία που επιβάλλουν τώρα μία αλλαγή στρατηγικής σχετικά με το πώς μπορεί να αποφορτιστεί η κατάσταση αφού και ο καιρός έγινε πλέον σύμμαχος στην αποφυγή της εξάπλωσης του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews στους κόλπους της κυβέρνησης επικρατεί η άποψη ότι τα μέχρι τώρα μέτρα που έχει εισηγηθεί η επιτροπή και απέδιδαν, φαίνεται πως έχουν σταματήσει να παράγουν αποτελέσματα.
Τα κρούσματα παραμένουν υψηλά και οι πολίτες έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους, ψυχολογικών και οικονομικών.

Για τους λόγους αυτούς η κυβέρνησης θα εισηγηθεί αύριο μέσω του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσου την μετατόπιση των δραστηριοτήτων με λογικά ανοίγματα και με ταυτόχρονη αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας. Θεωρείται στην φάση αυτή ότι θα έχει μεγαλύτερη απόδοση η διάχυση του κόσμου σε εξωτερικούς χώρους παρά η συνέχιση της αυστηρής καραντίνας η οποία και δεν τηρείται.

Η κυβέρνηση  προτείνει το άνοιγμα των καταστημάτων την 5η Απριλίου έστω κι αν η επιτροπή εισηγηθεί το άνοιγμα μόνο των μικρών εμπορικών για την πρώτη εβδομάδα. Ακόμα εισηγείται την κατάργηση της διαδημοτικής απαγόρευσης από αυτό το Σαββατοκύριακο και για τα σχολεία σε πρώτη φάση το άνοιγμα της Γ΄Λυκείου και την επόμενη εβδομάδα το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτό το άνοιγμα θα βοηθήσει αρκετά ο μεγάλος αριθμός των self test τα οποία είναι ένα μεγάλο όπλο καθώς τυχόν κρούσματα εντοπίζονται άμεσα, απομονώνονται την ίδια στιγμή και παράλληλα, πολύ σημαντικό και αυτό ιχνηλατούνται για τον τερματισμό της διασποράς τους.

πηγή: dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ