Πότε θα ανοίξουν τελικά σχολεία, εστίαση, λιανεμπόριο με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα

Ο σχεδιασμός για να επιτραπεί η μετακίνηση σε άλλο νομό

Σε γρίφο έχει εξελιχθεί η άρση του lockdown μέσα από μια σειρά από δραστηριότητες, όπως εκπαίδευση, εστίαση και λιανεμπόριο, καθώς τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορονοϊό δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεψν του Star τα σενάρια είναι τα εξής:

Λιανεμπόριο

Τα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν ανάλογα με τα κρούσματα είτε: 

α. στις 29 Μαρτίου με click away για παραλαβή προϊόντων με ραντεβού από το κατάστημα και SMS που θα ισχύει για τρεις ώρες και μόνο για μία φορά την ημέρα, είτε

β. στις 5 Απριλίου.

Σε μία παραλλαγή του σχεδίου, τα ψώνια θα επιτραπούν μόνο εντός του Δήμου διαμονής. Σε κάθε περίπτωση ο στόχος είναι να ανοίξουν και να μη χρειαστεί να ξανακλείσουν.

Σχολεία

Ο δεύτερος μεγάλος στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία:

α. Τα Γυμνάσια – Λύκεια στις 12 Απριλίου

β. Τα Δημοτικά στις 19 Απριλίου (για μάθημα μόνο μία εβδομάδα δηλαδή πριν τις διακοπές του Πάσχα)

Εστίαση

Για την εστίαση ο στόχος παραμένει να ανοίξουν καφέ και εστιατόρια στις 19 Απριλίου σε εξωτερικούς χώρους, με την προσδοκία ότι στον ένα μήνα που απομένει ο αριθμός των κρουσμάτων θα επιτρέψει την επαναλειτουργία τους.

Μετακίνηση από νομό σε νομό

Για τη μετακίνηση από νομό σε νομό ο σχεδιασμός είναι να επιτραπεί από τη Δευτέρα 26 Απριλίου. Όπως σχολίασε όμως η Κ. Μακρή,  ακόμα είναι πολύ νωρίς και κανείς δεν τολμά να το βάλει το συγκεκριμένο χρονικό ορόσημο στο τραπέζι.

πηγη: news.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ