Μητσοτάκης για «τεμπέληδες» δημοσίους υπαλλήλους: Θυμήθηκε τους αστυνομικούς αλλά ξέχασε τους δημοτικούς υπαλλήλους

Μητσοτάκης για «τεμπέληδες» δημοσίους υπαλλήλους: Θυμήθηκε τους αστυνομικούς αλλά ξέχασε τους δημοτικούς υπαλλήλους

Για το στερεότυπο των «τεμπέληδων» δημοσίων υπαλλήλων που, όπως λέει,  γκρεμίστηκε στην πανδημία, μιλά μεταξύ άλλων στην συνέντευξή του στο «Βήμα» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην απάντησή του κάνει αναφορά κατά σειρά:

-Στους γιατρούς και νοσηλευτές,

-Στην Πολιτική Προστασία

-Τα σώματα ασφαλείας

-Τους εκπαιδευτικούς,

που, όπως λέει, «έδωσαν με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα μία μεγάλη μάχη».

Καμία αναφορά στους δημοτικούς υπαλλήλους

Εντύπωση προκαλεί που ο κ. Μητσοτάκης, την ώρα που ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επιλογή του Μαξίμου, Δημήτρης Παπαστεργίου, ζητά μετ’ επιτάσεως τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εργαζόμενων των δημοτικών υπαλλήλων και των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, δεν κάνει καμία αναφορά σε αυτούς.

Και όπως θα έλεγε και ο κ. Παπαστεργίου, απειλώντας με κλείσιμο υπηρεσιών, «δεν μπορεί να εμβολιάζονται οι άνδρες της ΕΛΑΣ και να μην εμβολιάζεται η Δημοτική Αστυνομία. Τότε, ας σταματήσουμε να κάνουμε ελέγχους».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

…Πλην όμως, αυτό ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες, ενδεχομένως και τις δικές μας, διαλύοντας πολλά στερεότυπα.

Αντώνης Καρακούσης: Εννοείτε τα στερεότυπα μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εννοώ το στερεότυπο του «τεμπέλη» δημόσιου υπαλλήλου, που γκρεμίστηκε, καθώς οι γιατροί και οι νοσηλευτές, η Πολιτική Προστασία και τα σώματα ασφαλείας, οι εκπαιδευτικοί μας και τόσοι άλλοι έδωσαν με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα μία μεγάλη μάχη. Και αυτό είναι  μια σημαντική κατάκτηση για την επόμενη μέρα. Όπως διαλύθηκε και το στερεότυπο του «ανάλγητου» ιδιωτικού τομέα. Διότι εκατοντάδες ιδρύματα, επιχειρήσεις, αλλά και μεμονωμένα πρόσωπα, προσέτρεξαν και στήριξαν με δωρεές το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κάποια στιγμή, λοιπόν, πρέπει να αντιληφθούμε ότι το δημόσιο δεν ταυτίζεται με το κρατικό. Αλλά με το εθνικό, το οποίο υπηρετούν όλες οι δυνάμεις μας.

πηγη: aftodioikisi.gr

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ