Πανελλαδικές 2021: «Κλειδώνουν» οι ημερομηνίες των εξετάσεων – Τι είπε η Ν. Κεραμέως

Πότε θα γίνει η πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021 – Τι δήλωσε η υπουργός Ν. Κεραμέως – Προς παράταση η σχολική χρονιά.

Χωρίς ούτε μια μέρα καθυστέρηση, σε σχέση με πέρσι, αναμένεται να διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021.

Η πρεμιέρα των Πανελλαδικών θα γίνει φέτος πιθανότατα στις 14 ή στις 15 Ιουνίου, όπως έγινε και την προηγούμενη σχολική χρονία.

Η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Τα Νέα αποκαλύπτει ότι οι ημερομηνίες έχουν “κλειδώσει” και δεν θα υπάρξει καθυστέρηση, παρά τα εμπόδια του lockdown που έχει κρατήσει επί μήνες κλειστά τα σχολεία. Θα διεξαχθούν κανονικά τον Ιούνιο. Επίσης, δεν αναμένονται αλλαγές στη φετινή ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Για την παράταση της σχολικής χρονιάς

Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς εντός του Ιουνίου, η υπουργός Παιδείας εξήρε μεν τον ρόλο της τηλεκπαίδευσης για τη διεξαγωγή των μαθημάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση και ότι δεν μπορεί να αποτελέσει μακροπρόθεσμη λύση.

Η υπουργός υποστήριξε πως η παράταση βρίσκεται μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται, αλλά όλα τα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική κατάσταση η οποία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις τελικές αποφάσεις.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και θα αφορούν είτε τυχόν τροποποιήσεις στις προαγωγικές εξετάσεις, είτε την παράταση του σχολικού έτους, ή ακόμη και την περικοπή της ύλης, όπως συνέβη με την ύλη των Πανελλαδικών.

Αναφερόμενη στα Πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως είπε ότι προβλέπεται ήδη να διενεργούνται πρακτικές ασκήσεις για τελειόφοιτους τμημάτων και σχολών επιστημών υγείας ΑΕΙ. Όσον αφορά τη διδασκαλία του εαρινού εξαμήνου οι ειδικοί εισηγήθηκαν να διεξαχθεί εξ αποστάσεως.

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Μιλώντας στο Mega, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι για το άνοιγμα των σχολείων δεν έχει γίνει ακόμα εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για γυμνάσια και λύκεια, καθώς αυτά έχουν μείνει κλειστά για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Για τη σχολική χρονιά δήλωσε πως υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης δύο εβδομάδων μέσα στον Ιούνιο, προκειμένου να επιμηκυνθεί ο χρόνος της δια ζώσης εκπαίδευσης, ενώ διευκρίνισε πως οι διακοπές του Πάσχα θα γίνουν κανονικά.

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι για τα αναμενόμενα voucher 200 ευρώ προς μαθητές και σπουδαστές, “τη Δευτέρα ανοίγει η εφαρμογή για τους προμηθευτές”. Το voucher αφορά οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ. Για τους επωφελούμενους η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 5 Απριλίου.

Πηγή: thetoc.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ